Mijn filmpremières-week: Molly’s Game, Jumanji en Pitch Perfect 3

December was voor mij een drukke maand: naast mijn eigen verjaardag, Sinterklaas en kerst, verschenen er ook nog eens een aantal toffe films waarvan ik de premières mocht bezoeken. Op dinsdag 12 december bezocht ik de première van Molly’s Game in aanwezigheid van Jessica Chastain bij Pathè Tuschinski, op woensdag 13 december bezocht ik de première van Jumanji: Welcome tot he jungle in 4DX bij Pathé De Munt en op dinsdag 19 december bezocht ik de première van Pitch Perfect 3 in kerstthema bij Pathé Arena. Zoals je wel begrijpt waren het een aantal drukke, maar vooral hele leuke dagen.

 

Molly’s Game

Hoewel drie premières misschien klinkt als te veel van het goede, was dat absoluut niet het geval. Alle premières waren totaal verschillend. De eerste première, die van Molly’s Game, was misschien ook wel meteen de indrukwekkendste. Ik ging naar deze première in verband met werk: HarperCollins Holland geeft het boek bij de film uit. De dresscode voor de avond van black tie dus ik had een lange donkerrode jurk aan (via Zalando) en mijn favoriete sandalettes (Steve Madden). Het verhaal gaat over een pokerster, dus het thema was perfect, en de locatie (Pathé Tuschinski) was nog perfecter. Toen we aankwamen op locatie, stond de rode loper vol met pers, want Jessica Chastain (hoofdrolspeelster Molly Bloom) zou aanwezig zijn. We liepen over de rode loper (‘Loop eens door’ aldus de Nederlandse pers toen wij een foto probeerden te maken), kregen een chic hapje en drankje en namen plaats in de prachtige zaal. Shame on me, want ik was dus nog nooit in Tuschinski geweest, maar heb ik als filmstudent al wel meerdere verslagen over geschreven. De film startte uiteindelijk een uur later omdat Chastain druk in de weer was met haar fans en de pers, en dus was het ongeveer 23:15 toen ik de bioscoopzaal weer verliet en de afterparty/borrel begon. Na wat drankjes met mijn collega’s en het spotten van een aantal BN’ers nam ik een taxi/trein/bus terug naar huis en lag ik pas om 01:30 in bed.

Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Lees volgende week HIER mijn recensie van Molly’s Game 

 

Jumanji: Welcome to the jungle

De ochtend na de première van Molly’s Game moest ik gewoon weer werken. Die avond zou ik met een collega/vriendinnetje Lynn naar Jumanji: Welcome to the jungle gaan op uitnodiging van Universal NL omdat ik regelmatig hun films recenseer. Ik heb daar een heel fijn contactpersoon en de premières georganiseerd door Universal NL zijn altijd een feestje. Tussen werk en de première door kocht ik snel nog even een camouflage-gekleurd blousje (H&M) (want ja – dresscode!) en dronk ik samen met Lynn nog even een drankje in Amsterdam. De première was dit keer in Pathé De Munt en dus om de hoek. Bij aankomst was er geen rode loper, maar een groene loper, helemaal in de juiste kleur. Ook hier gingen wij uiteraard weer op de foto, en dit keer kregen wij daar de ruimte en de tijd voor. Er was zelfs een fotograaf aanwezig die even een leuk kiekje van ons maakte. We kregen een tof bandje van Universal NL omdat we de film in 4DX zouden gaan bekijken. Na de nodig hapjes en drankjes (vooral drankjes, eigenlijk), liepen wij naar boven, gingen we nog op de foto met HNTM’s winnaar van 2017 Montell, en namen wij plaats in de supermoderne 4DX zaal. De film in combinatie met de 4DX voorstelling was een soort achtbaan rit. TOF! Na afloop nog kort even wat voor de camera gezegd (zie aftermovie – we zitten er in!) en nog even na gekletst en geborreld. Conclusie: Jumanji: Welcome to the jungle was een groot succes!

 

Lees HIER mijn recensie over Jumanji: Welcome to the jungle (4DX)

Pitch Perfect 3

Gelukkig – soort van dan – had ik daarna even rust. De eerstvolgende première was op dinsdag 19 december, maar wel van een film waar ik al su-per-lang naar uitkeek. Ik vind de Pitch Perfect-films echt geniaal en heb daarom ook even een klein dansje gedaan toen ik de uitnodiging van Universal NL kreeg voor de première van Pitch Perfect 3. Last call, Pitches! Want helaas was dit alweer de allerlaatste Pitch Perfect-film. De dresscode? Merry Pitchmas! Ik nam het heel letterlijk, want ik trok direct mijn glitterjurkje (Ted Baker) uit de kast. Samen met mijn beste vriendinnetje Sanne begaf ik mij naar Pathé Arena en kregen we bij ontvangt meteen een snack. We konden een toffe polaroidfoto laten maken en liepen vervolgens naar de gele loper. We lieten met Sanne’s iPhone een foto maken en Sanne holde daarna snel de gele loper af (nee – geen camera’s!). Tot mijn verbazing riep een fotograaf: ‘Nanouk, mag ik je nog even alleen op de foto?’ And so it happened… de foto’s vind je HIER. Vervolgens mocht ik voor de camera van De Filmfabriek/Pathé nog wat vragen beantwoorden en vervolgden Sanne en ik onze weg de zaal in. Daar stond een fijn gevulde goodiebag op ons te wachten. Om exact 19:00 begon de film en we hebben gehuild van het lachen: wat is Pitch Perfect 3 toch een hilarische film! We hebben er de hele weg naar huis nog om gelachen. Benieuwd naar de aftermovie? Mijn fotomomentje zit er in 😉 Bekijk hem hier:

> Lees volgende week HIER mijn recensie van Pitch Perfect 3

Naar welke film kijk jij het meeste uit? Laat het mij hieronder weten!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

One Comment

  1. Leuke blogpost, wat leuk dat je naar zoveel premières bent geweest 🙂 Ik ben vooral erg benieuwd naar Jumanji en hoe een 4Dx-film er aan toe gaat, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *