Boeken waar ik dit voorjaar naar uitkijk

Het voorjaar is ein-de-lijk aangebroken: de zon breekt steeds vaker door, de temperaturen stijgen en alles staat weer in bloei. Ik denk dat iedereen zich er in herkent als ik zeg dat mijn humeur ook altijd beter wordt wanneer het weer ook beter is. Zonnig weer = zonnig humeur. Mocht je nog een beetje extra hulp kunnen gebruiken bij het krijgen van een beter humeur, dan helpt dit lijstje je vast wel! Hier zijn de boeken van voorjaar 2022 waar ik het meeste naar uitkijk!


Je moest eens weten – Gillian King

Release datum: 24 maart 2022
Uitgever: HarperCollins Holland

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets.

Ik las dit boek op vakantie en kan alleen maar zeggen: wat een fijne feelgood weer, met net even een extra laagje waardoor het boek keihard binnenkomt. Echt een aanrader! – Nanouk van DutchBookChick

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


De perfecte huisgenoot – Vi Keeland & Penelope Ward

Release datum: 17 maart 2022
Uitgever: Volt

Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot. De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan.

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh – Margot Wood

Release datum: 4 maart 2022
Uitgever: Boekerij

Hallo daar! Mijn naam is Elliot McHugh. Ik ben achttien jaar oud, kom uit Cincinnati, ben een leeuw, een (meestal) chaotisch goede extravert, een eerstejaars aan Emerson College Boston – en ik heb geen idee wat ik in godsnaam aan het doen ben. Sommige mensen weten aan het begin van hun studie precies wat ze met hun leven willen doen. Elliot McHugh is niet een van die mensen. Een studierichting kiezen is wel het laatste waar ze aan denkt. Elliot heeft het veel te druk met alles te ervaren wat het studentenleven te bieden heeft – van de hele nacht dansen op feesten buiten de campus, tot het maken van nieuwe vrienden en het hebben van de beste seks die je kunt hebben op een krakkemikkig bed in een gedeelde studentenkamer.

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


De partycrasher – Sophie Kinsella

Release datum: 22 maart 2022
Uitgeverij: The House of Books

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


Twin Crowns – Catherine Doyle & Katherine Webber

Release datum: 17 mei 2022
Uitgeverij: HarperCollins Holland

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.  Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht.
Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?

Ik heb meer dan een jaar het manuscript gelezen en kan me nog precies herinneren dat ik niet kon stoppen met lezen omdat het zo leuk geschreven is en vol spanning en fantasie zit. Fantasyfans, eat your heart out! – Nanouk van DutchBookChick

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


Dromen in Tokio (Tokio voor altijd #2) – Emiko Jean

Release datum: 31 mei 2022
Uitgever: Best of YA

De Japans-Amerikaanse Izzy ontdekte dat haar vader kroonprins van Japan was en werd van de ene op de andere dag prinses. Dat was niet makkelijk, maar nu voelt ze zich eindelijk thuis. De knappe bodyguard is haar vriendje geworden, haar stinkende hond Tamagotchi woont bij haar in Tokio en haar ouders zijn zelfs verloofd. Met een koninklijke bruiloft in het vooruitzicht is Izzy’s leven een Tokio-droom die uitkomt.
Dan weigert de Keizerlijke Raad het huwelijk van haar ouders goed te keuren en neemt haar vriendje een schokkende beslissing over hun relatie. Met haar nieuwe status als prinses zet Izzy alles op alles om het tij te keren. Maar wat als het spelen van de perfecte prinses betekent dat ze zichzelf moet opofferen? Izzy zal een manier moeten vinden om haar eigen weg te banen én haar hart te volgen…

Dit betreft deel twee van de serie Tokio voor altijd. Lees hier mijn recensie van dat boek.

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


Reminders of him – Colleen Hoover

Release datum: 26 april 2022
Uitgever: Zomer & Keuning

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt. ‘Herinneringen aan hem’ is een hartverscheurend, maar hoopvol verhaal van Colleen Hoover, de bestsellerauteur van ‘Nooit meer’.

Toevoegen aan Goodreads | Bestellen bij Bol.com


Dit zijn de boeken waar ik dit voorjaar naar uitkijk. Naar welke boeken kijk jij het meeste uit? Of heb je wellicht al gelezen? Laat het vooral hieronder even weten in de comments!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *