Filmrecensie: ‘Pitch Perfect 3’

PitchPerfect3Datum: 20 december 2017
Taal: Engels
Lengte: 93 minuten
Regisseur: Trish Sie
Cast: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, Ester Dean, John Lithgow en Ruby Rose.
Beoordeling van IMDb: 6,2/10
Mijn beoordeling: 3.5 Stars (3.5 / 5)

Pitch Perfect 3 was denk ik één van de films waar ik het meeste naar uitkeek dit jaar. Voor mij is Pitch Perfect net zoiets als High School Musical: een film die leuk blijven en je een heerlijk gevoel geeft, hoe vaak je hem ook kijkt. Het feit dat je alle liedjes mee kunt zingen, maakt deze film nóg gezelliger om te kijken met je hele familie of je vriendinnen tijdens een movie night. Ik mocht dankzij Universal Pictures NL naar de première bij Pathé Arena (mijn première verslag vind je hier). Het was een super gezellige avond en ik heb me uitermate vermaakt. Waarom de film dan ‘maar’ 3,5 ster krijgt? Niet omdat hij niet grappig was en ook niet omdat ik hem saai vond. Maar waarom dan wel? Je leest het hieronder!

Pitch Perfect 3

‘In Pitch Perfect 3 proberen de Bellas na hun afstuderen het te maken in de echte wereld. Na de roes van het winnen van de World Championships gaan de Bellas elk hun eigen weg. Maar dan krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog één laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.’

De film start met het verhaal van Beca die nu werkt als music producer. Je komt er al snel achter dat haar leven niet zo is als ze had verwacht. De artiest waar ze muziek voor moet producen is een behoorlijke sukkel en Beca wilt niet meer voor hem werken. Ze neemt ontslag en valt thuis neer op bed met Fat Amy. ‘You got fired?’ vraagt ze keer op keer, terwijl Beca overduidelijk aangeeft dat ze ontslag heeft genomen. De toon is gelijk gezegd: na een paar minuten had ik al tranen in mijn ogen van het lachen en had ik het idee dat ik weer ‘thuis kwam’ bij de Bellas. Wanneer de Bellas bij elkaar komen, blijkt al snel dat niet alleen Beca’s leven niet zo is als ze had verwacht: alle Bella’s verlangen terug naar de tijd dat ze samen op het podium stonden. Ze nemen het besluit om nog één laatste keer op tour te gaan voor de Amerikaanse soldaten in Europa. Last call Pitches!

In de laatste film van deze trilogie ligt de focus niet alleen op Beca, maar ook op Fat Amy. Rebel Wilson weet dit personages op een humoristische manier naar een hoger niveau te tillen. Hoewel we in de vorige films weinig leren over de achtergrond van dit personage, leer je in Pitch Perfect 3 waarom Fat Amy van Australië naar Amerika is verhuisd. Haar vader zit achter haar aan en dit levert uiteraard de nodige problemen op. Tegelijkertijd komt Beca voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor zichzelf of de Bellas? Mijn favoriete personage is en blijft die van Hailee Steinfeld, de jongste van de groep, wie over enthousiast is over alles wat de Bellas doen en willen bereiken. Tegelijkertijd zorgt ze ervoor dat de oudere Bellas de lat hoger leggen voor zichzelf, wat zorgt voor een interessante dynamiek.

Pitch Perfect 3 wordt niet gedreven door een sterk plot. Er werd al aangekondigd dat deze film een mix zou zijn van verschillende genres, en dat de Bellas dit keer zouden veranderen in een soort actiehelden. Naar mijn idee was dit een hele random plottwist en voelde het hier en daar ook wat onnatuurlijk aan. Toch bleef het hilarisch om te zien hoe Fat Amy ineens een aantal slechteriken in elkaar timmert, dan wel in Fat Amy-style. Hoewel het actiethema leuk was, zorgde het er wel voor dat het hele verhaal wat geloofwaardigheid verloor.

Een grote drijfveer van de film was uiteraard de muziek. Zo horen we een bijzondere versie van Toxic van Britney Spears, en doordat er andere bands meedoen aan de USO, hoor je ook andere genres zoals rock en country, en niet alleen de bekende zoete popsong van de Bellas.

Conclusie? De film mist wat magie, maar wist wel weer andere elementen toe te voegen aan de serie. Het is ook erg lastig om het succes van de eerste of zelfs de tweede film te overtreffen. Deze film was helaas niet beter dan de eerste twee, maar dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van de film. Ik heb vanaf het begin tot het einde moeten lachen om de belevenissen van de Bellas en raad deze film ook zeker aan om te kijken met je familie of vrienden!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *