[UITSLAG] Favoriete Boekhandel van Nederland

Hi Dutchies!

Vandaag konden jullie via een poll stemmen op je favoriete boekhandel in Nederland! Wij hadden 14 opties ingevuld, maar je kon ook je eigen voorstel invullen. De poll ging om 19:30 dicht, en toen hebben wij stemmen geteld. Van alle opties hebben wij een top 10 gemaakt, en die kun je hieronder vinden! Wij zullen in de toekomst langs gaan bij al deze boekhandels, en verslag uitbrengen op de site, om jullie te laten weten WAAROM die boekhandels nou zo leuk zijn!

AND THE WINNER IS….

SPEELBOEK uit Amersfoort!

speelboek-amersfoort-1(p-shop,4832)(c-0)

Van harte gefeliciteerd met de overwinning! Vanaf het begin stonden jullie voor, en dat bleef zo! Het was halverwege de dag even spannend, maar met een percentage van 21% hebben jullie gewonnen!

En dan nu… de top 10!

1. SpeelBoek, Amersfoort (21%)

2. Donner, Rotterdam (16%)

3. Stevens, Hoofddorp (11%)

4. ABC, Den Haag (7%)

5. Veenendaal, Amersfoort (6%)

6. Waterstones, Amsterdam (5%)

7. Broese, Utrecht (4%)

8. ABC, Amsterdam (3%)

9. Van Piere, Eindhoven (3%)

10. In de Broeren, Zwolle (3%)

Verder genomineerd waren: Mayflower Bookshop, Leiden; Dominicanen, Maastricht; Post Scriptum, Schiedam; Libris Venstra, Amstelveen; Het Leesteken, Purmerend; De Nijmeegse Kinderboekwinkel, Nijmegen; Hoofdstuk 1, Briele; Paagman, Den Haag; Plantage, Roermond; Scheltema, Amsterdam; ‘t Keerpunt, Alkmaar; Muilenburg, Bleiswijk; Kakelbont, Utrecht; In de Wolken, Voorburg; Broekhuis, (???); Flevo, Huizen; Savannah Bay, Utrecht; Van der Velde, Groningen.

In totaal hebben er 108 mensen gestemd binnen een periode van 8 uur. Volgend jaar zullen wij terugkomen met een grootschalig onderzoek met verschillende rondes! Dan kunnen we zorgen voor een preciezer resultaat 🙂

 

Gefeliciteerd SpeelBoek met de overwinning!!! Jullie krijgen het onofficiële keurmerk van “Favoriete Boekhandel van Nederland 2015” namens Dutch Book Chick. We komen snel even langs om dat te vieren 😉

 

Wat vinden jullie van de uitslag?

 

Sidenote: omdat we dit korte onderzoek ontzettend leuk vonden, gaan we dit volgend jaar groter aanpakken! Denk aan: verschillende rondes, stemmen en aangeven “waarom” de boekhandel zo tof is en undercover acties van ons team.

 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *