Recensie “Vergeef Haar” door Debora Elisabeth

vergeefhaarAuteur: Debora Elisabeth
Genre: Thriller
Uitgever: Ambilicious
Release Datum: 16 september 2016
Pagina’s: 248
Spoilers: Geen spoilers!
Waardering: 3 Stars (3 / 5)

Het boek Vergeef Haar van Debora Elisabeth heb ik mogen ontvangen en recenseren door de uitgeverij Ambilicious. Heel erg bedankt dat ik het boek mocht lezen en recenseren!

“Roza is zolang zij zich kan herinneren verliefd op Daan. Wanneer hij haar op haar achttiende verjaardag vraagt ‘zijn meisje’ te worden, kan zij haar geluk niet op. Hun prille liefde is echter van korte duur. Een gezellige avond uit eindigt letterlijk en figuurlijk in een nachtmerrie.” [Goodreads]

Het boek gaat dus over Roza en haar beste vriend Daan. Roza en Daan verklaren elkaar de liefde op de verjaardag van Roza en omdat het ook haar verjaardag is gaan ze het vieren door te gaan stappen met nog een andere vriendin. Zoals in het stukje hierboven al staat eindigt de avond helemaal niet goed, maar wat er precies gebeurd vertel ik niet, want dat zou de spanning uit het verhaal halen.

giphy

Mijn eerste indruk was eigenlijk niet zo heel erg goed. Ik vond het begin niet zo heel goed geschreven en het verhaal pakte me niet meteen beet. De personages pakten me ook niet echt beet. Ik kon me niet heel goed inleven in de hoofdpersonages. Met name Daan vond ik in het begin een beetje een vaag personage met weinig diepgang. Dit veranderde wel door het boek heen en ik kreeg steeds een beter beeld van Daan en ook van Roza, maar ik vond het wel erg jammer dat dit eigenlijk de enige twee ronde personages waren, want hoewel de andere personages wel een belangrijke rol speelden, waren ze geen van alle echt goed uitgewerkt. Alle andere personages waren overduidelijk bijfiguren en ik denk dat het beter was geweest als ook zij meer uitgewerkt waren en wat meer diepgang hadden gehad.

Over het plot ben ik aan de ene kant wel enthousiast, maar aan de andere kant niet. Net als bij de personages miste ik wat meer diepgang in het verhaal en ik vond dat er over bepaalde dingen wat meer informatie had moeten zijn. Met ‘bepaalde dingen’ bedoel ik iets dat met Daan te maken heeft, maar ik ga niet verklappen wat dat is, want dat is juist iets waar ik wel enthousiast over was. Ik was wel heel erg enthousiast over het ontzettend spannende plot en hoewel de personages mij niet heel erg aanspraken moest ik toch door blijven lezen en ik moet toegeven dat ik een aantal keer bijna mijn trein had gemist, omdat ik zo diep in het verhaal zat dat ik niet doorhad dat de trein voor mijn neus stond.

200

De schrijfstijl van het boek was een beetje simpel, maar las wel erg lekker door. Er zat een hoog tempo in het verhaal en dat was ook te merken in de manier van vertellen. Je wordt echt meegevoerd in het verhaal en het laat je maar moeilijk los, vandaar dat ik mijn trein een paar keer bijna miste. Ik vind dat deze spanning in het plot, maar ook in de manier van schrijven de wat zwakke personages zeker goed maakt, want ik vond het helemaal niet vervelend om verder te lezen in het boek.

Al met al vond ik Vergeef Haar een leuk boek en ik raad het vooral aan iedereen aan die van spannende, maar niet te moeilijke boeken houdt. Het boek is echt ontzettend spannend en het is zo geschreven dat je meegevoerd wordt door het verhaal. Daarnaast zitten er een paar goede plottwists in het verhaal en ik houd daar heel erg van.

Ben je benieuwd naar het boek?

Ellen Jansen

Ellen is our newest blogger, writing book reviews and occasionally other stuff. She finished her bachelor of Literary Studies in Utrecht and in september she is going to do a masters in Amsterdam. Ellen is also a compulsive book buyer and buys far more books than she can read.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *