Recensie: "Kapot"- Carry Slee

kapotAuteur: Carry Slee
Genre: 12+ roman
Uitgever: Moon uitgevers, overamstel uitgevers
Release Datum: 4 September 2015
Pagina’s: 271
Spoilers: GEEN
Waardering3 Stars (3 / 5)

Happy Dutchember allemaal, het tweede boek “Kapot” van Carry Slee is voor onze jonge lezers vooral een aanrader. Voordat ik begin wil ik Moon uitgevers en Overamstel uitgevers bedanken voor  het recensie exemplaar dat zij gestuurd hebben.

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken. Kapot is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen. (Goodreads)

De nieuwe langverwachte 12+ roman van Carry Slee, zo werd dit nieuwe boek omschreven toen het gepubliceerd werd. Het ish dan ook zeker een boek dat voor een twaalfjarige doelgroep is. Het gaat over Julia en Thijs die samen in een band zitten, wat langzaamaan succesvol begint te worden. Echter vallen ze in een diep gat als hun ouders ineens met belangrijk nieuws komen. Door dit nieuws en vooral hun reactie erop dreigt hun wereldje langzaam uit elkaar te vallen en ondanks dat ze een goede broer/zus relatie hebben krijgen ze ook steeds vaker ruzie met elkaar.

De personages hebben niet zo heel veel diepgang maar dat is ook niet echt nodig aangezien het voor een jongere doelgroep is geschreven. De schrijfstijl is typisch Carry Slee, lekker makkelijk leesbaar door de korte zinnen en korte hoofdstukken. Wat ik vooral fijn vind aan de boeken van Carry Slee is dat ze altijd over onderwerpen schrijft die heel relevant zijn voor de jeugd. Zo ging “Spijt!” natuurlijk over pesten en “Radeloos” over drugs. Allemaal onderwerpen dus waar de jeugd veel mee te maken heeft. Daarbij geeft ze ook totaal geen geromantiseerd plaatje hiervan maar juist een hele rauwe en realistische kijk op deze onderwerpen. “Kapot” in dit geval gaat over ouders die veel ruzie maken en uiteindelijk zullen scheiden. Daarbij wordt er ook heel duidelijk gemaakt welke invloed dit heeft op de kinderen, waar vaak dus niet echt naar gekeken wordt.

Het is een leuk boek dat lekker makkelijk leesbaar is, maar als 21 jarige toch niet voor mijn doelgroep bestemd. Dit boek is dan ook zeker wel aan te raden voor 12 plussers. Persoonlijk ben ik dus veel te oud voor dit boek, maar dat betekend niet dat het een slecht boek is natuurlijk. Het is en blijft wel gewoon een klassiek Carry Slee boek zoals ik die mij van vroeger nog kan herinneren. Carry Slee is en blijft een bekende en goede schrijfster en schrijft dan ook vaak over onderwerpen die heel relevant zijn voor de jeugd.

Zeker een aanrader voor alle 12 plussers die van Carry Slee houden!

 

 

 

Michelle Versluis

Michelle is reviewer at the website, specialized in films. She studies Theatre-, Film- and TV-studies at Utrecht University and prefers to fangirl over Marvel look-a-likes during college/classes. Name a series or a film and she's seen it.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *