Recensie “De zoon van de verhalenverteller” door Pierre Jarawan

indexAuteur: Pierre Jarawan
Genre: Contamporary
Uitgever
: HarperCollins
Release Datum: 10 januari 2017
Pagina’s: 448
Spoilers: Geen spoilers!
Waardering3 Stars (3 / 5)

Het boek De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan heb ik gekregen van HarperCollins om te lezen en te recenseren. Ontzettend bedankt dat ik dit boek mocht hebben! Nadat ik dit boek heb gekregen is het door De Wereld Draait Door nog vernoemd tot boek van de maand januari.

De zoon van de verhalenverteller

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.” [Goodreads]

Het boek gaat dus over Samir en zijn vader. Toen Samir acht was verdween zijn vader opeens en hij heeft het daar altijd moeilijk mee gehad. Zelfs jaren later houdt de verdwijning van zijn vader hem nog steeds ontzettend bezig en dus gaat hij naar Libanon om zijn vader te vinden of om meer over zijn verdwijning te weten te komen. Ik heb erg lang gedaan over het lezen van De zoon van de verhalenverteller en dat is niet omdat het slecht was, maar omdat ik het een nogal moeilijk boek vond. Ik heb op de universiteit een heel vak gevolgd over het Midden-Oosten en over de ingewikkelde conflicten daar en dat kwam ook terug in het boek. In De zoon van de Verhalenverteller krijg je een klein beetje een beter beeld van Libanon en van de complexiteit van de conflicten daar en dat vind ik erg interessant, maar tegelijkertijd ook heel erg moeilijk.

compl

De personages zijn allemaal erg goed uitgewerkt en laten, net als het verhaal zelf, goed zien hoe ingewikkeld het leven soms kan zijn. Pierre Jarawan laat in zijn verhaal steeds stukjes van de personages zien waardoor je ze steeds beter leert kennen. Deze stukjes houden ook de aandacht vast van het boek, omdat je wilt weten waarom iemand zich zo gedraagt en wat er in het verleden van die persoon is gebeurd. Door het verhaal heen wordt dit steeds meer duidelijk en uiteindelijk heb je een compleet beeld van wat er met de personages is gebeurd.

reading

Het plot van het verhaal heeft een beetje iets weg van een detective, iets dat ook in het boek zelf genoemd wordt. Samir probeert namelijk zijn vader op te sporen en moet daarvoor allerlei mensen opzoeken en ondervragen om erachter te komen wie zijn vader precies is. Het maakte mij erg nieuwsgierig naar hoe de rest van het verhaal zou gaan verlopen.

Het mooiste aan het boek vond ik wel de schrijfstijl. Pierre Jarawan heeft een heel vloeiende en mooie schrijfstijl die echt wel indruk maakt. Het is een poëtisch geschreven boek en ondanks dat het daardoor wat langzamer leest, is het toch een heel fijne schrijfstijl. Ik heb in elk geval wel genoten van de manier waarop Jarawan het boek heeft geschreven. Het boek is origineel in het Duits, dus mijn complimenten aan de vertaler, die het verhaal ontzettend goed vertaald heeft.

Ik raad dit boek aan iedereen aan die van een mooi verhaal houd en die ook meer zou willen weten over Libanon en conflicten in het Midden-Oosten. De conflicten in dat land en in de mensen daar worden niet heel erg uitgebreid beschreven, maar er wordt wel een goed beeld geschetst van de complexiteit van alles. De zoon van de verhalenverteller is in elk geval een prachtig geschreven boek met een fascinerend verhaal en ik vind het terecht dat het door De Wereld Draait Door als boek van de maand werd gekozen.

Hebben jullie dit boek al gelezen? 

[bol_product_links block_id=”bol_58abf7643613b_selected-products” products=”9200000060212671,9200000066192016″ name=”Koop hem hier” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ellen Jansen

Ellen is our newest blogger, writing book reviews and occasionally other stuff. She finished her bachelor of Literary Studies in Utrecht and in september she is going to do a masters in Amsterdam. Ellen is also a compulsive book buyer and buys far more books than she can read.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *