YALFEST NL!

To my lovely international readers: we, from the Netherlands, finally have our own YALFEST! So this post is dedicated to our Dutch readers 🙂

Aan mijn lieve Nederlands lezers: WE HEBBEN EEN EIGEN YALFEST! Op 24 april 2016 zal dit prachtige feest plaats vinden in de Winkel van Sinkel te Utrecht. De organisatoren? BlossomBooks en Best of YA! Whoop! Deze twee fantastische uitgevers gaan samenwerken om voor en ons een geweldig feestje te bouwen. Vandaag begon de kaartverkoop – jemig wat een spanning! Met laptop en telefoon in mijn hoorcollege zaal, Twitter, Facebook en internet open; want er ging vanalles mis bij YALFEST (sterkte lieve persoon van de website) maar uiteindelijk hadden Michelle en ik 2 Early Bird tickets voor het evenement, inclusief workshop C “vloggen”.

YALFEST

For those who don’t know about YALFEST, hier wat info die we van hun site hebben geplukt:

Help! Omdat onze websitebouwer een ongeluk heeft gehad, kan de officiele YALFEST-website nog niet live. Daarom hier even in het kort alles wat je moet weten!

PROGRAMMA

Hieronder vind je het programma van YALFEST 2016.

11:00-11.30 Inloop

Hoera! Het begin van het festival! Jullie kunnen allemaal rustig binnen komen druppelen en een drankje drinken in de Grote Zaal. Wij trakteren! Daarnaast kun je in de Serre alvast één van je favoriete boeken aanschaffen.

11.30-13:00 Hoofdprogramma

Nadat jullie even rustig hebben kunnen wennen aan het idee dat het leukste Young Adult festival eindelijk plaatsvindt, begint het hoofdprogramma in de Grote Zaal. Hier worden interviews gehouden, kun je vragen stellen aan auteurs en zullen de auteurs tegen elkaar strijden om de YALFEST NL bokaal. Uiteraard zal de hulp van het publiek hierbij onmisbaar zijn!

13.00- 14.00 Lunch!

Wij begrijpen natuurlijk dat je hongerig wordt van al die leuke schrijvers en geweldige boeken. Daarom zorgen wij voor een lunch op de Gaanderij/Grote Zaal. Deze is bij de prijs inbegrepen.

14.00-15.00 Workshops (groep A) en fotomoment (groep B)

De eerste workshops gaan van start voor groep A, de mensen die zich hebben ingeschreven voor een workshop in ronde 1. Groep B, de mensen die zich hebben ingeschreven voor een workshop in ronde 2, heeft nu een fotomoment (je kan op de foto met alle auteurs! YAY!).

15.00-15.30 Pauze

Tijdens de pauze kun je vrij rondlopen door het gebouw. Neem deel aan verschillende acts en schaf nieuwe boeken aan bij de boekverkoop.

15.30- 16.30 Workshops (groep B) en fotomoment (groep A)

De tweede ronde van de workshops gaat nu van start voor groep B. Groep A heeft nu een fotomoment.

16.30-17.00 Uitloop

Helaas is dit alweer het einde van de eerste editie van YALFEST. Maaarrr… we sluiten het festival wel af in stijl, namelijk met borrelhapjes! Beter kan niet toch?

Workshops

Wanneer je je kaartje voor YALFEST koopt, kies je tussen een aantal workshops om bij te wonen. Let op! Vol is vol. Dus als je een bepaalde workshop op het oog heb, kun je het beste zo snel mogelijk een kaartje kopen.

A: Instagram- & fotografieworkshop
Altijd al willen leren hoe je écht mooie foto’s maakt? Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat jouw instagramfoto de meeste likes krijgt? Ga dan naar de Instagram- en fotografieworkshop. Deze wordt gegeven door Sjoukje (blogger op Lemontierres.com en bekend van Teske.nl). Bereid je voor op een superleuke en onvergetelijke workshop! De workshop is voor iedereen toegankelijk, maar het is wel handig om een smartphone met Instagram erop mee te nemen.

B: Schrijfworkshop
Zie jij al helemaal voor je dat jouw eigen verhaal ooit op de planken staat naast De hongerspelen en de Touching Juliette-trilogie? Meld je dan aan voor de schrijfworkshop. Hier leer je alles wat je moet weten over spanningsbogen, hoe je boeiende personages schrijft en hoe je je eigen stijl ontwikkelt.

C: Vlogworkshop
Houd je van social media en kijk je meer YouTube dan tv? Heb je altijd al je eigen video’s de oneindige wereld van het internet in willen sturen? Dan is de Vlogworkshop echt wat voor jou! Leer hoe je écht goede videoblogs maakt en hoe je ervoor zorgt dat deze ook bekeken worden.

D: Kalligrafieworkshop
Zijn typografische covers jouw grote liefde? Of vind je het te gek om mooie quotes uit boeken te verzamelen en hier een muurwaardig schilderijtje van te maken? Bij de kalligrafieworkshop leer je alles over de perfecte penseelstreek en de ins en outs van lettertypen. Ook krijg je de tijd om zelf aan de slag te gaan en meteen wat uit te proberen!

Wat krijg ik als ik een kaartje koop?

De eerste 150 early bird-kaarten kosten € 37,50 per stuk, daarna wordt het evenementt € 42,50.

Voor deze prijs krijg je:

Een welkomstdrankje

Borrelhapjes tijdens de borrel, jeej!

Lunch

Een goodiebag met onder andere een spiksplinternieuw boek van Blossom Books of Best of YA Books

Een fotomoment met alle auteurs, geschoten door een professioneel fotograaf

Bookplates met handtekeningen van alle aanwezige auteurs*

Toegang tot één workshop (je bepaalt welke wanneer je je kaartje koopt)

Toegang tot alle andere activiteiten

Klik hier voor de link naar de kaartverkoop!

*Je kunt niet zelf je boek laten signeren, maar wél op de foto met de auteur. Bovendien zitten er in je goodiebag bookplates (een mooi kaartje dat je voorin je boek kunt plakken) met de handtekening van elke auteur.

We hebben hier lang over nagedacht, maar vinden dat dit de beste oplossing is. Met zo veel bezoekers wil iedereen stapels boeken laten signeren, maar het is ook zonde als je de hele dag in de rij staat, of dat je teleurgesteld wordt. We kunnen de auteurs niet vijf uur achter elkaar laten signeren – het zijn geen robots! Op deze manier kun je op de foto (en even fangirlen) en heb je na afloop toch de handtekeningen van alle auteurs.

Ziet er goed uit, nietwaar?! Maar dan nu het moment waarop iedereen zat te wachten… wie komen er naar het YALFEST? Hier is in één keer het volledige overzicht!

1. Arwen Elys Dayton – Seeker

2. Lucy Ivison & Tom Ellen – Lobsters

3. Tahareh Mafi – Shatter Me

4. Stephanie Perkins – Anna and the French Kiss

5. Becky Albertalli – Simon vs. the Homo Sapiens Agenda

6. Ransom Riggs – Miss Peregrine’sHome for Peculiar Children

 

Holy shit, hoe awesome is deze lijst? I know! Super geweldig! Naar wie kijk jij het meeste uit? En naar welke workshops ga jij? Laat het ons weten via het ubernieuwe forum en klets mee over YALFEST!

KLIK HIER OM MEE TE KLETSEN

 

Ook handig om te weten: de Winkel van Sinkel is een groot, geelachtig gebouw aan Oude Gracht 158 in Utrecht. Het was vroeger het gemeentehuis en nu kun je er lekker koffie drinken, lunchen en borrelen en zijn er ‘s avonds/’s nachts feesten. Voor de bookjunkies: de Winkel van Winkel ligt recht tegenover boekhandel Broese, aan de andere kant van het water. Neem de trein naar Utrecht Centraal en ga 1) met de bus of 2) lopend of 3) met de auto.

1) met de bus
Neem bus 2, 8, 28, 53, 74, 77 o.i.d. naar bushalte Neude (let op: behalve bus 2 gaan de bussen in twee richtingen, vraag het even na aan de buschauffeur of de bus langs de Neude komt). Stap uit en loop een klein stukje terug naar de Oude Gracht, met je rug naar de bushalte ga je de Oude Gracht op naar links en volg je die tot je aan je linker kant na +/- 5 minuten lopen de Winkel van Sinkel verschijnt.

2) lopend
Volg op Utrecht Centraal de bordjes naar het centrum, je loopt dan via Hoog Catherijne. Je verlaat Hoog Catherijne tussen de Xenos en de Zeeman in, loop gewoon rechtdoor tot je op een T-splitsing komt. Ga rechts af en vervolgens de eerste straat weer links af (maakt niet zo veel uit) zodat je op de Oude Gracht terecht komt. Steek de Oude Gracht over, ga naar rechts en loop nog een klein stukje door tot je aan de linkerkant de Winkel van Sinkel hebt!

3) met de auto
Is het minst praktisch, want Utrecht is niet zo goed bereikbaar voor auto’s. Een beschrijving hiervoor komt nog!

 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *