YA Meet Up Moon

Hello dear readers, since this event took place in Amsterdam, the Netherlands, yesterday afternoon, I will write about it in Dutch. Just to be sure, in a nutshell: Yesterday, some bloggers came together at Moon publishers to talk about their books and plans for upcoming seasons. 

Hallo lieve lezers, speciaal voor jullie is deze post lekker in het Nederlands geschreven! Gisteren ben ik, Nanouk, namelijk bij Uitgeverij Moon geweest, op uitnodiging, om met hen en andere bloggers te praten over hun boeken, hun plannen en niet te vergeten social media. Ik vond het een ontzettend leuke middag. Hieronder kun je lezen wat we gedaan hebben en waar we over gepraat hebben!CMTEG0dVEAAQN_E

De uitgeverij zit in een groot, ruim gebouw van Overamstel, waar Moon ook onder valt. Het was lekker weer gisteren, maar doordat er een metrostation was afgesloten, was het gebouw lastig(er) te bereiken. Eenmaal binnen loop je tegen een MEGA grote boekenkast aan! Check hier de foto van IHeartBooks. We werden rechts in een soort vergaderzaal gebracht, waarna er mensen werden voorgesteld, waaronder de uitgeefster zelf. Na een voorstelrondje (onderaan de pagina een lijst van aanwezige bloggers), met een lekker kopje thee en een koekje, begon de ‘vergadering’. Een hele gezellig, dat wel.

Gayle Forman
Het eerste onderwerp waar we over gepraat hebben is auteur Gayle Forman. Zij heeft het boek “If I Stay” geschreven, in het Nederlands dus “Als Ik Blijf”, die kort geleden ook verfilmd is. Ik heb het boek gelezen en de film gezien, en durf te zeggen dat ik best wel fan ben fan Gayle Forman! “Als Ik Blijf” heeft ook al een vervolg, “Wacht op mij”, die ik helaas nog niet gelezen heeft. Uitgeverij Moon heeft daar een prachtige editie van uitgegeven, klik HIER voor de details. Wij van DBC raden jullie aan om beide boeken te kopen en te lezen, je zult meegesleept worden in een prachtig verhaal. Daarnaast hebben we ook nog gesproken over “Hier Was Ik”, het nieuwste boek van Gayle Forman. En ook die heeft weer een prachtige cover, uitgegeven bij Moon! Klik HIER voor de details.

Covers
We hebben nog een tijd over covers gepraat, en vroegen ons af WAT nou precies verkoopt. Wat trekt de doelgroep van Young Adult lezers nu aan? Koop jij het boek omdat er een foto van een persoon op staat, koop jij het om de neonkleur of vind je de grafische designs juist gaver? Wij zullen binnenkort even een poll aanmaken, wij zijn erg benieuwd!

Social Media
Pff, social media, dat kennen we onderhand toch wel? Maar wat maakt dat nou zo goed? Waarom volg jij een bepaald persoon op Twitter? Volg snel @MoonYoungAdult om erachter te komen hoe zij deze social media strategie gaan toepassen 😉

Voorjaar
Whaaaa, wat gaat er precies in het voorjaar gebeuren? Ik vind het spannend! Ik kan jullie in ieder geval beloven dat het allemaal erg goed klonk en dat er leuke dingen gaan gebeuren in het voorjaar. Nieuwe titel? JAZEKER! Hou deze uitgeverij dus goed in de gaten, want ze willen een slag gaan slaan binnen het YA veld! (Yeey, nog meer YA boeken!)

Sally Green
Hebben jullie de boeken van Sally Green al gelezen? Ik heb deel 1 al een tijdje in de kast staan, en kreeg gisteren deel 2 mee in mijn goodie bag (dit gaat over de “Half Bad”/”Half Zwart” trilogie). Ik heb er hele goede dingen over gehoord en Moon is van plan om binnenkort ook het derde en laatste deel van deze trilogie te gaan uitgeven. Ik ben benieuwd 🙂

Als afsluiting hebben we nog gebabbeld over wat boekbloggers betekenen voor uitgevers en hoe wij er voor kunnen zorgen dat zo veel mogelijk young adults in Nederland plezier kunnen beleven aan lezen. Spread the booklove! Uitgeverij Moon staat te trappelen om een mooi plekje te krijgen in de YA wereld in Nederland, en wij als bloggers die gisteren aanwezig waren, staan 100% achter hun plannen. Hoe meer YA boeken, hoe beter toch?

Na afloop hebben we een goodiebag gekregen van Sophie Kinsella, “Niet Te Filmen”, met daarin een zonnebril, een DVD van City of Bones en een boek naar keuze (“Half Wild” in mijn geval). Moon Uitgeverij stond open voor suggesties en was heel geïnteresseerd in onze ideeën. Ik vond het een geslaagde middag en was dankbaar dat ik er bij kon zijn. Het was heel gezellig met alle bloggers!

Welke boeken willen jullie graag nog vertaald zien worden naar het Nederlands?

 

Liefs,

Nanouk

 

Aanwezige bloggers:

Joost van http://nerdygeekyfanboy.com/

Lisanne of Daniëlle van http://ohmybook.nl/

Danique V. van http://adorablebooks.nl/

Desiree van https://dutchnephilim.wordpress.com/

Nanouk van http://www.deleesfabriek.nl/ // https://dutchbookchick.com/

Nynke-Boudien van http://iheartbooks.nl/

Liz van http://www.pluizenbol.nl/

Anneke van http://www.eenlettermeergraag.nl/

Claudia van http://howaboutabook.nl/

Ilse van http://hierschrijftilse.blogspot.nl/

 

admin

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *