YA-boeken zomer 2021

De zomer staat ein-de-lijk voor de deur, en daarom heb ik een leuk lijstje gemaakt met de boeken van deze zomer waar ik het meeste naar uitkijk. Welke YA-boeken van zomer 2021 staan er al op jouw lijstje?


Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo

Verschijningsdatum: 23 juni 2021
Uitgeverij: Blossombooks
Als Fjerda’s gigantische leger zich klaarmaakt om aan te vallen, moet Nikolai Lantsov alles op alles zetten om dit gevecht te winnen. Maar een duister gevaar ligt op de loer, een gevaar dat niet verslagen kan worden door een jonge koning. Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren door oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven. Nu is ze genoodzaakt haar krachten te gebruiken om zo het wapen te worden dat het land nodig heeft. Koste wat het kost. De ondergedoken Nina Zenik riskeert ontdekt en gedood te worden terwijl ze de oorlog voert tegen Fjerda vanuit de hoofdstad. Maar haar wraakzucht kan haar land de kans op vrijheid kosten en ervoor zorgen dat haar rouwende hart nooit geneest.
Koning. Generaal. Spion. Samen moeten ze een manier vinden om een toekomst mogelijk te maken in de duisternis. Of een natie ten onder zien gaan.
Lees meer of bestel >>>


De bedrogene – Kiera Cass

Verschijningsdatum: 29 juni 2021
Uitgeverij: 
Best of YA
Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen? De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde.
Lees meer of bestel >>>


Breekbaar als glas – Gena Showalter

Verschijningsdatum: 16 juni 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Welkom in The Forest of Good and Evil, waar sprookjes niet alleen echt zijn, maar ook de toekomst voorspellen…
Prinses Ashleigh Charmaine, beter bekend als de Glasprinses, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is, zo breekbaar als glas. In tegenstelling tot haar twee zussen heeft ze ook geen magische krachten, en ze leeft met het idee dat elke dag haar laatste kan zijn. Tot een orakel aankondigt dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn, met een knappe prins te trouwen en het koninkrijk van Sevon te redden van hun wrede overheersers.
Ashleigh heeft zo haar twijfels over de profetie. Iedereen kijkt op haar neer, tot en met de dieren aan toe! En de prins die ze geacht wordt te betoveren, minacht haar nog het meest. Zal Ashleigh ooit koningin worden zoals haar is voorspeld? Of verliest ze alles wat haar lief is?
Lees meer of bestel >>>


American Royals 2: Majesteit – Katharine McGee

Verschijningsdatum: 17 augustus 2021
Uitgeverij: De Fontein
The Crown meets Gossip Girl in deze heerlijke jongerenroman die zich afspeelt in het hart van het Amerikaanse koningshuis. Wint de liefde het van plicht en traditie? Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!
KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde? PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten? NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan. DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.
Lees meer of bestel >>>


De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

Verschijningsdatum: 15 juni 2021
Uitgeverij: Moon
Het eerste deel in een heerlijke zomerse serie van bestsellerauteur Jenny Han.
Belly Conklin leeft van zomer naar zomer. Alles wat goed en magisch is, gebeurt van juni tot augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Twee jongens die Belly al kent sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar beste vrienden, haar jeugdliefdes en alles daartussenin.
Dan is Belly bijna zestien en breekt die ene zomervakantie aan, die ene prachtige en tegelijkertijd vreselijke zomervakantie, waarin alles verandert. De zomer waardoor Belly’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Lees meer of bestel >>>


Sadie – Courtney Summers

Verschijningsdatum: 22 juli 2021
Uitgeverij: Volt
Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.
Lees meer of bestel >>>


De geheimen van het tuinhuis – Rihana Jamaludin

Verschijningsdatum: 1 juli 2021
Uigeverij: Blossombooks
Deze historische roman speelt zich af in 1870, in Suriname. Het is zeven jaar na de afschaffing van de slavernij, maar er is nog steeds veel ongelijkheid.
De zestienjarige Alexandra Belgrave groeit op in de kleurlingenelite. Een leven in slavernij is haar familie door hun witte voorouder bespaard gebleven, maar toch is het toekomstperspectief van Alex beperkt. Als meisje zal ze nooit kunnen studeren, hoe intelligent ze ook is. Tijdens de vakantie die ze samen met haar beste vriendin Jo op plantage Het Schoone Land doorbrengt, ontmoet ze Ernst Martzil, die in het geheim een machine aan het bouwen is. Hij zit niet direct te springen om een meisje dat hem daarmee wil helpen, maar dan merkt hij hoe slim en vindingrijk Alex is. Zouden Ernst en Alex met de nieuwe uitvinding hun eigen toekomst kunnen veranderen?
Lees meer of bestel >>>


Ketting van goud – Cassandra Clare

Verschijningsdatum: 28 september 2021
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Ketting van goud is het eerste deel in De laatste uren-trilogie van internationale bestsellerauteur Cassandra Clare. Deze serie speelt zich af in de populaire Schaduwjagerswereld. De eerste druk is een special limited edition!
Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haar familie zoveel mogelijk in te perken. Daar komt ze twee jeugdvrienden tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hun wereld vol schitterende balzalen, geheime opdrachten en bovennatuurlijke salons met vampiers, heksenmeesters en goochelaars. Al die tijd houdt ze haar geheime liefde voor James, die met iemand anders is verloofd, verborgen. Dan vallen demonen de stad aan en Cordelia ontdekt dat zij en haar vrienden iets te maken hebben met een duistere erfenis…
Lees meer of bestel >>>


Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Laat het mij hieronder weten!

Benieuwd naar mijn boekrecensies? Klik dan hier.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *