Vijf Nederlandse YA-boeken die je niet mag missen!

Ondanks dat ik normaal vaak in het Engels blog, werd ik vanmorgen wakker en dacht ik: oké, Nanouk, tijd om een keer een lijstje te maken voor je Nederlandse lezers. Je loopt stage bij een Nederlandse uitgever, so why not? Onder het genot van een kaneelkaramel broodje van de bakker en een warme kop biologische koffie, schrijf ik daarom deze zondagochtend een blog over de vijf Nederlandse YA-boeken van het moment die je ECHT niet mag missen!

15493407_1581113071904369_5126990871930954855_o1. Eerste leven (Everlife #1) – Gena Showalter
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Release datum: 21 maart 2017
Waarom: Het is misschien een beetje flauw om een boek bovenaan de lijst te zetten van een uitgeverij waar ik zelf stage loop, MAAR ik heb daar een goede rede voor. Eerste leven is een boek waar ik al maanden naar uit kijk. Het is geschreven door New York Times bestsellerauteur Gena Showalter (bekend van The White Rabbit Chronicles) en het schrijfstijl is humoristisch, vol actie, grappig, meeslepend en het leest als een trein. Eerste leven gaat over Tenley die de keuze moet maken tussen twee rivaliserende rijken: in welke wilt zij leven na haar dood? Kortom: spanning, romantiek en SUPER VEEL actie. Als je even HIER klikt, kan je het eerste hoofdstuk alvast lezen! En… Gena is aanwezig op YALFest!

Did I Mention I Miss You2. Did I Mention I Miss You (DIMILY #3) – Estelle Maskame
Uitgeverij:
Moon Young Adult
Release datum: maart 2017
Waarom: Ik begon ooit met het leven van DIMILY omdat Estelle Maskame naar Nederland kwam. Een guilty pleasure, bleek wel. Een meisje die verliefd wordt op haar stiefbroer? Damn, wat fout. Maar het boek… het leest zo lekker! En ook het vervolg bleek al even verslavend te zijn. En gelukkig kwam deze maand dan ook het laatste deel in de serie uit. Ik heb hem net binnen en hoop er snel in te kunnen beginnen met lezen. Super spannend, ik kan niet wachten hoe het afloopt! Mijn recensie van DIMILY vind je hier, dan kom je er vast achter dat je deze serie ook ECHT wilt lezen!

Phobos23. Phobos #2 – Victor Dixen
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Release datum: maart 2017
Waarom: Neem de ruimte en neem een datingshow en je hebt Phobos: een verhaal over jongeren die de ruimte in worden gestuurd en op maart een nieuwe samenleving moeten vormen. In het eerste deel lees je alles over de reis. En wat blijkt? Niets is wat het lijkt. Zes jongens en zes meisjes – de hele wereld kijkt mee. Het eerste deel eindigt uiteraard op een heerlijke cliffhanger, dus deel 2 mag van mij heel snel verschijnen. En dat gaat volgens mij volgende week gebeuren! #cantwait Oh ja, Victor is natuurlijk ook aanwezig op YALFest!

de voordelen van onbeantwoorde liefde4. De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli
Uitgeverij: Blossom Books
Release datum: april 2017
Waarom: Eh… ja. Op dit boek moeten we helaas nog iets langer wachten dan op de andere boeken van de lijst, maar ik weet zeker dat dit 100% de moeite waard is om op te wachten. Becky Albertalli kennen we natuurlijk van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld – en dit nieuwe boek is daar een spin off van! Als ik je nu nog niet overtuigd heb om te lezen, dan ga ik nog even wat dingen zeggen: grappig, hartverwarmend, cookie dough, liefde en diversity. Een opsomming van alles wat je in een YA-boek wilt. En dan zit er nu helaas niets anders op dan wachten… dus lees in de tussentijd alvast mijn recensie van Simon!

15440367_1581113165237693_1484480893603886967_o5. Op de rand van het niets – Corinne Duyvis
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Release datum: 14 maart 2017
Waarom: De Nederlandse Corinne bracht haar boek uit in Amerika, waar het direct een hit werd. Nu wordt hij in Nederland uitgegeven, en jij mag dit fantastische boek absoluut niet missen! Op de rand van het niets speelt zich af in Amsterdam (LOVE IT!) en gaat over de autistische Denise die samen met haar moeder bescherming moet zoeken tegen een komeet die de aarde komt vernietigen. Helaas loopt niet alles zoals ze zou willen en komen ze vrijwel direct in de problemen. Het boek leest als een trein en je zult er een nacht voor door willen halen, zo verslavend is het. Ik lees het boek nu – dus de recensie zal binnenkort hier verschijnen. Benieuwd? Lees HIER alvast het eerste hoofdstuk!

Andere boeken die je niet mag missen:
6. Onverschrokken – Lesley Livingston (Best of YA, maart 2017)
7. Opgesloten – Amy Ewing (Young & Awesome, maart 2017)
8. De kids of appetite  – David Arnold (Blossom Books, februari 2017)
9. Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby (HarperCollins Holland, maart 2017)
10. Bijzondere vertelsels – Ransom Riggs (Clavis, maart 2017)

 

Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

 

Je koopt de boeken hier:

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Eén reactie

  1. Wat een leuke nieuwe boeken komen eruit, alhoewel ik liever Engels lees ben ik erg benieuwd naar Op de rand van het niets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *