Recensie: ‘Winter in de kleine bakkerij’ van Jenny Colgan

Van uitgeverij Luitingh-Sijthoff kreeg ik een recensie-exemplaar van Winter in de kleine bakkerij, waarvoor ik ze alvast wil bedanken. Ik had hiervoor nog niets van Jenny Colgan gelezen en keek daarom ook ontzetten uit om een boek van haar te lezen die helemaal om het winter thema draait. Heerlijk!

Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgever
: Luitingh-Sijthoff
Release Datum: 8 september 2020
Pagina’s: 288
Spoilers: Geen spoilers
Waardering: 3.5 Stars (3.5 / 5)

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil? [Goodreads]

Polly woont samen met haar vriend Huckle en papegaaiduiker Neil in de vuurtoren op het eiland Mount Polbearne. Polly heeft daar haar eigen succesvolle bakkerij, maar zelfs met wat ze daar verdient, kan ze amper de huur van de vuurtoren betalen. Ze houdt enorm veel van haar werk en is tevreden met haar simpele leven. Haar beste vriendin Kerensa en haar man Reuben hebben het daarentegen heel ruim, en wonen in een prachtige villa en zijn in verwachting van hun eerste kindje. En Polly? Die wordt gevraagd om hun kerstfeest te cateren.

Personages

In eerste opzicht begint dit verhaal als de perfecte feelgood. Maar al snel kom je er als lezer achter dat alle personages hun eigen geheimen en problemen hebben. Een laag die Jenny Colgan goed weet aan te brengen. Ik had het idee dat ik Polly goed leerde kennen in dit boek, maar Huckle bleef voor mij een beetje flat. En dat vond ik jammer, want ik had graag meer over hem gelezen.

Perfecte winterse setting

De setting van het boek weet Jenny Colgan perfect neer te zetten. Het is daarom ook het perfecte winterse boek. In Mount Polbearne is het steeds koud, net als in Nederland eigenlijk. Terwijl je leest, lijkt het alsof je de regen tegen je eigen raam aan hoort tikken. Juist daarom is het boek perfect om nu – in het najaar – te lezen met een lekker kopje thee op de bank.

Fijne schrijfstijl

Hetgeen wat dit boek écht het allerbeste maakt, is denk ik wel het feit dat Jenny Colgan gewoon een super fijne schrijfstijl heeft. Het is geen heel dik boek, maar toch heb je het gevoel dat de woorden die Jenny heeft gekozen, precies genoeg zijn om het verhaal te vertellen. Hier en daar ging het soms een beetje traag, maar wellicht hoort dat ook bij dit soort boeken.

In het kort is Winter in de kleine bakkerij een fijn derde boek in de serie, waarvan je alle delen ook los van elkaar kunt lezen. Er zit humor en liefde in, maar ook personages die om moeten leren gaan met hun problemen. Aanrader voor de koude (winter) maanden!

Bestel nu meteen Winter in de kleine bakkerij:

Bekijk hier alle recensies.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *