Recensie: "Rivalen" (Beautiful Idols #1) door Alyson Noël


9789402750560Auteur
: Alyson Noël
Genre: YA Contemporary
Uitgever: Harper Collins Holland
Release Datum: 10 mei 2016
Pagina’s: 350
Spoilers: Geen spoilers, je kan deze recensie zonder problemen lezen!
Waardering: 4.0 Stars (4.0 / 5)

Ik heb dit boek van uitgeverij Harper Collins Holland gekregen omdat ik meedeed aan hun vlog actie! In ruil daarvoor schrijf ik daarom een eerlijke recensie! En dat is niet zo moeilijk, want ik heb intens genoten van dit boek. Wil je in het kort alvast vijf redenen weten waarom je Rivalen moet lezen? Klik dan even HIER. Wil je echt alles weten? Lees dan rustig even verder, want ik ga je zonder spoilers uitleggen dat Alyson Noël naast (urban) fantasy ook heerlijk contemporary kan schrijven! Here we go…

unrivaledalysonnoelbanner

“Beautiful Idols Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?
Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs. Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen. Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…” [Goodreads]

Het boek begint met vier hoofdpersonen: Aster, Layla, Tommy en Madison. Je wordt als lezer meteen aan hun geïntroduceerd, allen in een eigen hoofdstuk. Alyson Noël weet de karakters goed te omschrijven, waardoor je meteen een duidelijk beeld hebt van wie wie is… of toch niet? Ze lijken allemaal goed te zijn in liegen. De hoofdstukken worden heel handig elk uit een ander oogpunt geschreven. De ene vanuit de rijke Aster, de ander vanuit de stoere Layla, de volgende week uit de ambitieuze Tommy en de laatste uit de ogen van the one and only famous super star Madison Brooks. Want wie is zij nou precies? En wat heeft zij met de andere hoofdpersonen te maken?

Heel simpel: Ira Redman schrijft een wedstrijd uit. Iedereen mag mee doen met het doel de beste clubpromotor van zijn Unrivaled clubs te worden. Simpel gezegd moet je bekende sterren uit het zonnige LA binnen weten te lokken. En Madison Brooks staat op dat moment toevallig boven aan de lijst. Maar wat dat voor consequenties heeft, had ze van te voren nooit kunnen bedenken.

HOLY COW

Het verhaal komt wat langzaam op gang, dat moet ik toegeven. De plotline is ook vrij simpel: drie jongeren vechten om een prijs en natuurlijk gebeuren er dingen die ze allen nooit hadden zien aankomen. De hoofdpersonages leren zichzelf en elkaar wel steeds beter kennen door het boek heen. Er worden verhaallijnen uitgezet die niet perfect zijn uitgewerkt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat die gewoon doorlopen in het tweede deel van deze serie en dan een duidelijk plaatje kunnen schetsen. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat er geen karakterontwikkelingen waren. Ik denk dat er een aantal karakters door het boek heen zeker wel iets veranderd zijn. Maar wat wil je dan, als je ineens het onderwerp van de dag bent?

Qua schrijfstijl kan ik alleen maar zeggen dat ik nog steeds groot fan ben van de manier waarop Alyson Noël de werelden in haar boeken neer weet te zetten. Dit geldt ook voor Rivalen. Elke zin die Alyson schrijft, lijkt voor mij tot leven te komen. Ik zag mezelf in een mooie jurk en high heels rondlopen door LA, terwijl de paparazzi zich verschuild achter bosjes en geparkeerde auto’s. Maar niet alleen in de glamour wereld van Madison voelde ik me thuis. Ook de rauwe wereld van Tommy voelde levens echt aan. Ik kon zo de muziekwinkel waar hij in werkte voor me zien. Het voelde alsof ik er in een vaag verleden zelf een keer binnen ben geweest. Hoe tof is dat?

8721390

Kortom: ik ben fan! Het is geen John Green of Gayle Forman boek, je zult er niet van gaan huilen en het zal ook niet voelen alsof de wereld in stort als je dit boek uit hebt. Het einde zal je wel een intense hartverzakking verzorgen of je op zijn minst van de bank af gooien. Rivalen heeft namelijk nog een behoorlijk plottwist voor je in petto. Be prepared!

Rivalen is een spannend en verslavend boek wat je blijft lezen zoals je Gossip Girl blijft kijken op Netflix. Die vergelijking verbaast me daarom ook niets. Als je op zoek bent naar een verrassend spannend boek met een behoorlijke dosis glitter en glamour, zit je bij Rivalen helemaal goed! Laat je meeslepen in een wereld vol bedrog… en zet jezelf op de lijst!

Check hier de site van de uitgever voor meer informatie: http://www.harpercollins.nl/boek/rivalen/

En koop HIER het boek!

PS: het is nog een verrassing of je de witte of de zwarte versie krijgt wanneer je hem bestelt! Spannend!