Recensie: "Liefde & Gelato" door Jenna Evans Welch

liefde-gelatoAuteur: Jenna Evans Welch
Genre: 
Young Adult Contemporary
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Release Datum: juli 2016
Pagina’s: 320
Spoilers: Nope, geen spoilers in deze recensie!
Waardering: 4.0 Stars (4.0 / 5)

Afgelopen maand heb ik onder andere dit heerlijke zomerse boek “Liefde & Gelato”  van Jenna Evens Welch gelezen. Het boek kreeg ik van HarperCollins Holland (imprint: Young Adult) om te lezen in ruil voor een eerlijke recensie. Gelukkig gaat dat in dit geval heel makkelijk worden, want het was een heerlijk boek om te lezen onder een warme zon. En dat heb ik daarom ook gewoon gedaan natuurlijk. Met ijsjes erbij. Waarom? Dat lees je hieronder natuurlijk!

liefde-gelato

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…
Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… 
Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.” [Goodreads]

Het verhaal klinkt vrij heftig, maar toch op een luchtige manier geschreven: je moeder overlijdt, ze komt erachter dat ze al die tijd een vader in Italië had zitten en ontmoet ook nog eens de ene na de andere knappe jongen. En dat is eigenlijk ook wel genoeg gezegd over de verhaallijn: het was vrij simpel, maar toch werd ik op één of andere manier helemaal met het verhaal meegetrokken. Zonder iets te spoilen, kan ik je vertellen dat je vanaf het begin van het verhaal al een beetje aanvoelt wat er gaat gebeuren. Maar ondanks dat je plottwists al van mijlen ver ziet aankomen, blijft het elke keer een verrassing hoe Lina, het hoofdpersonage, op de situatie zou reageren. Dat maakte het verhaal interessant.

tumblr_inline_n4wmdqVphI1qh2kpf

De setting van het verhaal is heerlijk: Italië, zon, ijsje en mooie jongens. Tijdens het lezen kon ik precies voor me zien wat er allemaal gebeurde en hoe de omgeving van de personages er uit zag. Jenna schrijft beeldend, maar ik had het gevoel dat ze Italië nog net iets beter had kunnen vorm geven. Als je Italië nog nooit gezien hebt, of er nog nooit geweest bent, zul je dat na het lezen van dit boek nog steeds niet weten. Ondanks dat ze dingen wel beschrijft, mist het hier en daar wat magie om het echte Italië tot leven te wekken.

De personages zijn denk ik het sterkste deel van het boek. Lina is eerlijk en reageert op haar gevoel. Ze vindt het dagboek van haar moeder, en komt er stukje bij beetje achter wie haar moeder precies was en waarom ze zo veel geheimen hield voor Lina. Toch begreep ik niet waarom ze het dagboek niet gewoon in één keer doorlas: ik zou mijn nieuwsgierigheid echt niet onder controle kunnen houden. Maar ik heb nog nooit in zo’n situatie gezeten, dus misschien zou het voor mij ook te zwaar zijn om het in één keer te kunnen lezen. Hoe dan ook, was de combinatie van Lina en het dagboek een gouden vondst. Ze vulden elkaar aan en maakten het verhaal interessant. Zelf ben ik het meeste fan van Howard, maar daar ga ik verder niets over vertellen. Als je het boek leest, zul je mij wel begrijpen en het er misschien zelfs wel mee eens zijn: hij is het leukste en meest interessant personage uit het boek.

I-dunno-I-love-you

Kortom: een lekker makkelijk leesbaar boek, luchtig geschreven en verschrikkelijk verslavend. “Liefde & Gelato” is een heerlijk vakantie boek: je wilt ijsjes eten, op vakantie naar Italië en zo nu en dan wil je het boek gewoon knuffelen. Want eerlijk: de cover is om op te eten. Ik raad dit boek daarom ook aan iedereen aan die op zoek is naar een licht boek met hier en daar een achterliggend verhaal die op een soort detective-stijl aan de lezer wordt onthuld. “Liefde & Gelato” laat je lachen en misschien zelfs huilen. Een heerlijk boek, niet moeilijk doen, gewoon lekker lezen. En wat wil je nog meer wanneer de temperatuur boven de 25 graden uit komt?

Ook zo benieuwd? Het boek kan je hier gewoon lekker makkelijk bestellen 😉 Doen hoor!

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *