Recensie: ‘Lief meisje, kwaad bloed’ van Holly Jackson

Iets minder dan twee weken geleden is Lief meisje, kwaad bloed verschenen, het vervolg op de immens populaire Moordgids voor liefde meisjes. Ik las dat laatste boek zeer recent, en was daarom ook zeer verheugd toen een exemplaar van het nieuwe boek van Holly Jackson als verrassing thuis bij mij werd bezorgd. Ik heb dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij Volt gekregen, wat verder geen invloed heeft op mijn recensie.

Auteur: Holly Jackson
Genre: Young Adult
Uitgever
: Volt
Release Datum: 25 februari 2021
Pagina’s: 480
Spoilers: Geen spoilers die het plot verklappen
Waardering4.5 Stars (4.75 / 5)

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.
Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doetniets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad… en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is?
[Goodreads]

Spannend vanaf het begin

Ik durf te zeggen dat ik dit boek nóg spannender vind dat het eerste deel van de serie. In Moordgids voor liefde meisjes gaat Pip op zoek naar de dader van een moord. Maar in dit deel gaat Pip achter een vermissingszaak aan. Oftewel: de actie, de vermissing, loopt nog. En de dader lijkt nog op vrije voeten. Waar is Jamie? En hoe kan ze hem vinden? Pip wilt er in het begin niets mee te maken hebben, want haar leven als detective werd haar al eens bijna fataal. Maar het gaat hier om Jamie, en er klopt overduidelijk iets niet. En dus gaat Pip op zoek. En dat is weer mega spannend!

Puzzelstukjes

Een van de leukste en meest spannende dingen aan Lief meisje, kwaad bloed is dat je samen met Pip achter de vermiste Jamie aan gaat. Elke keer wanneer Pip een nieuw puzzelstukje vindt, denk je als lezer met haar mee en vraag je je af hoe dat stukje in de grote puzzel past. Want Pip wordt natuurlijk steeds op het verkeerde spoor gezet, en jij als lezer daardoor ook. Gek werd ik er van! Maar dat is ook precies wat dit boek zo goed maakt: je kunt niet stoppen met lezen want je móet gewoon weten wat er met Jamie is gebeurt.

Lief meisje, kwaad bloed boeken op een kast, en de siberische kat Louis ernaast.
Zou mijn kat Louis ook detective kunnen zijn zoals Pip?

Schrijfstijl

Net als in Moordgids voor lieve meisjes lees je weer alles: het leven van Pip zelf, de podcast, audio-opnames, foto’s en handgeschreven briefjes. Alles komt aan bod in het boek. Naast dat de verhalende stukken heel vlot zijn geschreven, voegen de andere stukken tekst ook echt iets toe aan het verhaal. Door de stukken direct te lezen (bijvoorbeeld een krantenartikel), komt het geloofwaardiger over dan wanneer Pip bijvoorbeeld had verteld over dat ze zoiets had gelezen. Daarnaast worden je hersenen ook weer maar aan het denken gezet, want nu moet jij als lezer een conclusie gaan trekken. En dat is een van de dingen die het boek zo super verslavend maken.

Beter dat Moordgids voor lieve meisjes?

Ja – beter! Het eerste deel gaf ik al 4,5-ster en noemde ik een van de beste YA-boeken die ik dit jaar heb gelezen (ik las het boek vorige maand uit). Dit boek is net wat beter. Toch geef ik het geen 5 sterren, want er zit één plot wending in die ik wat te ver gezocht vond. Die staat net wat verder van het verhaal van Pip af. Maar uiteindelijk was ik toch weer weggeblazen door het einde. Dat zag ik wederom niet aankomen!

Lief meisje, kwaad bloed is een zeer waardige opvolger van de populaire Moordgids voor lieve meisjes. Het bevatte de spanning en mysterie van het eerste deel, én dan nog iets meer. Samen met Pip los je de puzzel op en kom je achter de vraag: wat is er met Jamie gebeurd? Ik ben fan en kijk al enorm uit naar het laatste deel in de serie die hopelijk snel verschijnt!

Bestel hier, of bij je lokale boekhandel, het nieuwste boek van Holly Jackson:

Heb jij Moordgids voor lieve meisjes nog niet gelezen? I got you! Bestel hem hier of bij je lokale boekhandel:

Benieuwd naar meer recensies? Klik hier.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *