Recensie: “Kill the Boyband” door Goldy Moldavsky

25184383Auteur: Goldy Moldavsky
Genre: Thriller
Uitgever: Young & Awesome
Release Datum: 16 september 2016
Pagina’s: 248
Spoilers: Geen spoilers!
Waardering3 Stars (3 / 5)

 Ik heb Kill the Boyband van Young & Awesome gekregen. Ontzettend bedankt dat ik dit boek mocht ontvangen en lezen! Ik was licht sceptisch toen ik het boek aanvroeg, omdat ik het idee had dat het misschien geen boek voor mij zou zijn, maar ik ben heel blij dat ik het alsnog heb aangevraagd, want het was echt een heel erg leuk boek!

25-KbaneBoyBand.w710.h473.2x

“Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen.
Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten.
We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.
Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen.
Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het…
Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…” [Goodreads]

Het verhaal gaat dus over een groepje superfans die eigenlijk per ongeluk een van de bandleden van hun favoriete band ontvoeren. Maar wat doe je als je iemand opeens ontvoerd? In het verhaal loopt het allemaal nogal uit de hand en er gebeuren allemaal dingen die ik niet had verwacht. Veel meer ga ik er niet over zeggen, want dat zouden spoilers zijn, maar ik kan wel zeggen dat het echt een leuk en spannend boek was.

reading

Ik vond de personages ook erg verrassend. Grotendeels, omdat ik niet zo goed weet wat ik van de personages moet vinden. Ik mag ze, maar ook weer niet, want aan de ene kant wil ik ze aardig vinden, maar aan de andere kant doen ze dingen die echt te ver gaan. Ik vind die ambiguïteit van de personages erg goed gedaan in dit boek, omdat ze hebben allemaal verschillende kanten hebben en ik me de hele tijd bleef afvragen wat ik van hun acties moest vinden.

Daarnaast is het plot ontzettend spannend! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten toen ik begon met lezen, behalve dat er iemand ontvoerd zou worden, maar ik bleef maar doorlezen. Het boek leest echt als een thriller en ik zag het einde ook echt niet aankomen.

3oKIPrPyYtQBTPv39K

Ten slotte is de schrijfstijl ook goed. Het is een spannend boek en zo is het ook geschreven. Het boek is echt ontzettend leuk geschreven en ik bleef me continu afvragen wat er verder zou gaan gebeuren. Ik heb het boek dan ook in vrijwel één keer gelezen.

Ondanks dat dit boek eigenlijk helemaal niet in mijn straatje past vond ik dit boek toch heel erg leuk. Ik heb het in vrijwel één keer gelezen, omdat het goed geschreven is en omdat het ontzettend spannend is! Ik bleef me de hele tijd afvragen wat er zou gaan gebeuren en ik raad Kill the Boyband ook zeker aan!

Worden jullie ook wel eens verrast door een boek waarvan je van tevoren niet zeker weet of je het leuk vind?

Ellen Jansen

Ellen is our newest blogger, writing book reviews and occasionally other stuff. She finished her bachelor of Literary Studies in Utrecht and in september she is going to do a masters in Amsterdam. Ellen is also a compulsive book buyer and buys far more books than she can read.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *