Recensie: ‘Ik niet op jou’ van Sally Thorne

Auteur: Sally ThorneIk niet op jou
Genre: 
Feelgood
Uitgever
: HarperCollins Holland
Release Datum: 25 juni 2019
Pagina’s: 352
Spoilers: Geen!
Waardering: 4 Stars (4 / 5)

Wat mij het allereerste opviel aan dit boek was het heerlijke omslag: de kleuren, de aardbeien, de bloemen en het leuke lettertype van de titel. Het boek ziet er mega instagram worthy en vraagt er ook om om opgepakt te worden. En dat deed ik dus ook! Ik was heel erg benieuwd naar deze fijne feelgood van de voor mij nog onbekende auteur Sally Thorne…

“Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.
Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.
Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!” [HarperCollins.nl]

Ik niet op jou vertelt het verhaal van Lucy Hutton – werkzaam bij een uitgeverij die kortgeleden samen is gevoegd met een andere uitgeverij, met alle gevolgen van dien. Zo kan ze Joshua Templeman niet uitstaan, en dat terwijl ze de hele dag tegenover hem zit. Ze spelen daarom ook allemaal flauwe, soms wat kinderachtige spelletjes. Maar ergens kan ik me hier toch wel in inleven, want iedereen heeft wel zo zijn gekke gewoontes en spelletjes op kantoor. Toch gaan Lucy en Joshua hier soms een beetje ver in, maar dat zorgt voor hilarisch situaties en grappige passages.

Volg jij HarperCollins Holland al op Instagram?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HarperCollins Holland (@harpercollins_holland) op

Je weet als lezer vanaf het begin eigenlijk al direct dat Lucy en Joshua verliefd op elkaar gaan worden. Hoewel het hier en daar wel net iets anders verliep dan ik van te voren had gedacht, was het einde niet per se verrassend. Maar dat hoeft ook niet, want het is gewoon een heerlijke feelgood en die moet ook gewoon goed aflopen. Ondanks dat ik hun dynamiek erg interessant vond, vroeg ik me wel af waar Lucy’s emancipatie in dit boek was gebleven. Ondanks dat ze op zakelijk gebied redelijk goed weet wat ze wilt en ook alles daarvoor in de strijd wilt gooien, was ze op romantisch vlak toch wat teleurstellend. Joshua wordt door haar helemaal opgehemeld, neergezet als perfectie en continue krijgt hij complimenten van haar en vraagt ze zich af hoe hij haar in hemelsnaam leuk kan vinden. Kom op, Luce! Een beetje meer zelfvertrouwen graag. Ik kreeg een klein beetje Twilight-vibes. Maar naarmate het boek vorderde, werd Lucy gelukkig wel verstandiger en had ze ook wel door dat hij niet zo perfect is als dat hij lijkt. En ze geeft haar ambitie op haar werk ook niet op voor hem – GO LUCY!

Ik niet op jou  is een fijne feelgood, die lekker leest omdat er geen moeilijke taal in wordt gebruikt en het met veel humor is geschreven. Ik raad het boek aan voor iedereen die graag romantische comedy’s kijkt, want dit boek zou zomaar verfilmd kunnen worden (het is er echt perfect voor). Voor de fans van Jill Mansell!

 

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *