Recensie: ‘Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh’ van Margot Wood

Als je ooit gestudeerd hebt aan de universiteit, of überhaupt naar school bent geweest, dan is dit boek waarschijnlijk super herkenbaar en heel grappig. Aanrader? Ja zeker! Fijn voor op je e-reader in je vakantiekoffer! Benieuwd waarom? Lees hier mijn recensies van Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh.

Auteur: Margot Wood
Genre: Young Adult
Uitgever
: Boekerij
Release Datum: 4 maart 2022
Pagina’s: 272 (e-book versie)
Spoilers: Geen spoilers die het plot verklappen
Waardering4 Stars (4 / 5)
Bestel het boek hier, dan krijg ik een klein beetje geld van Bol.com.

‘Hallo daar! Mijn naam is Elliot McHugh. Ik ben achttien jaar oud, kom uit Cincinatti, ben een leeuw, een (meestal) chaotisch-goede extravert, een eerstejaars aan Emerson College Boston – en ik heb geen idee wat ik in godsnaam aan het doen ben.
Sommige mensen weten aan het begin van hun studie precies wat ze met hun leven willen doen. Elliot McHugh is niet een van die mensen. Een studierichting kiezen is wel het laatste waar ze aan denkt. Elliot heeft het veel te druk met alles te ervaren wat het studentenleven te bieden heeft – van de hele nacht dansen op feesten buiten de campus, tot het maken van nieuwe vrienden en het hebben van de beste seks die je kunt hebben op een krakkemikkig bed in een gedeelde studentenkamer.
Maar is ze er klaar voor als de realiteit toeslaat? Als de seks die ze heeft niet zo fantastisch is, en de tentamens met rasse schreden naderen, en het vriendje van haar kamergenoot de grootste eikel ooit blijkt te zijn? Elliot maakt misschien gigantische fouten, maar als ze eerlijk is tegen zichzelf (en tegen jou, lieve lezer), zou ze zomaar eens de persoon kunnen worden die ze wil zijn. En in de tussentijd komt misschien zelfs de Grote Liefde voorbijwaaien…’ [Goodreads]

Setting

Elliot McHugh heeft geen idee wat ze daar aan het doen is, en ik kan je vertellen: zo heb ik dat ook ervaren toen ik ging studeren. En hoewel veel ervaringen heel vergelijkbaar zijn, is er ook iets anders: de setting! In Amerika woont Elliot met al haar klasgenoten in hetzelfde gebouw en zelfs aan dezelfde gang. Haar leven aan Emerson College wordt op een grappige, kleurrijke manier beschreven. Het wordt niet te erg geromantiseerd, wat sommige boeken en tv-series nog wel eens doen. Het is realistisch, grappig en vooral heel herkenbaar ondanks dat studeren in Nederland er wat anders uitziet dan in Amerika.

Seks-positief

In het boek wordt er heel openlijk over seks gesproken. En niet op een spicy romance manier, maar op een eerlijke, echte manier. De eerste keren seks zijn ongemakkelijk, en met de ene persoon gaat het beter dan met de andere. En hoewel Elliot op een wel heel speciale missie gaat, denk ik wel dat dit boek heel seks-positief en realistisch is. En dat hebben we nodig in YA-boeken!

Humor

Hoewel het af en toe een beetje flauw of cringe was, kon ik er wel de hele tijd om lachen. De personages maken gekke dingen mee en reageren daar allemaal op hun eigen manier op. Heerlijk!

Het niet-zo-perfecte-leven van Elliot McHugh is grappig, seks-positief en vooral op een eerlijke en open manier geschreven. Ik heb er erg om kunnen lachen en ik denk dat veel mensen dat kunnen als ze meegaan op het studeeravontuur van Elliot McHugh!

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn recensie van ‘Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh. Wil je meer recensies lezen? Klik dan hier.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *