Recensie: “Did I Mention I Need You” door Estelle Maskame

Did I Mention I Need YouAuteur: Estelle Maskame
Genre: Contemporary
Uitgever: Moon Young Adult
Release Datum: 10 oktober 2016
Pagina’s: 266
Spoilers: Geen spoilers!
Waardering: 3.8 Stars (3.8 / 5)

Na het lezen van deel 1 van de serie, Did I Mention I Love You, was ik direct verslaafd aan de serie. Ik kon niet wachten tot ik deel 2 in handen kreeg. Toen ik die eenmaal ontving – dank Moon voor het recensie-exemplaar – heb ik het boek direct gelezen! Ik schreef een recensie en dacht dat ik die had geplaatst, maar tot mijn grote schrik was de recensie verdwenen. Daarom, omdat ik deel 3 inmiddels ook heb gelezen, plaats ik mijn recensie hierbij opnieuw!

DidIMentionINeedYou

“Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?” [Goodreads]

Als iemand zegt ‘drama’ dan zeg ik Did I Mention I Need You. Want dat is precies wat het boek is: een groot aantal aaneenschakelingen van dramatische gebeurtenissen. Eden heeft haar stiefbroer al een jaar niet gezien. Ze hadden een geheime relatie en wisten dat hun familie het daar niet mee eens zou zijn. Maar als Tyler haar uitnodigt om naar New York te komen, weet je direct dat dit voor problemen gaat zorgen. En dat is ook precies wat er gaat gebeuren.

Je zou misschien verwachten dat wanneer Eden Tyler voor het eerst ziet, ze elkaar in de armen vallen en voor altijd lang en gelukkig leven. Maar toen Tyler vertrok, heeft Eden niet op hem gewacht. Ze heeft inmiddels een relatie met Dean en is gelukkig met hem. Toch begint ze te twijfelen wanneer ze Tyler ziet. Net als in het eerste boek kan Eden niet voor zichzelf beslissen wat ze wilt en is het voor niemand duidelijk wie Tyler precies is. Het ene moment is hij een grote klootzak, het andere moment is hij de liefste persoon ter wereld. Net als Eden was ik soms behoorlijk in de war.

Confused

Het fijne aan dit boek is wel dat je de personages beter leert kennen. Ondanks dat ik de ontwikkelingen niet heel bijzonder vond, was het toch een super fijn boek om te lezen. Er was veel drama en er was ongekende spanning tussen Tyler en Eden. Telkens wilde ik ze samen zien. Ik vroeg me af: wanneer gaan ze eindelijk weer zoenen? Zoals je misschien wel door hebt, lezen deze boeken als een goede TV-serie. De verhaallijn speelt daar goed op in met veel momenten dat er van alles kan gebeuren en elke keer gebeurde er hetgeen dat voor de meeste problemen kan zorgen.

De relatie van Tyler en Eden wordt ingewikkelder en serieuzer in het tweede deel van de serie. Zonder al te veel te verklappen kan ik je beloven dat het boek vol sappige scenes zit. Estelle Maskame schrijft verhalen vol drama maar weet het op zo’n manier te brengen dat het niet too much wordt. Het bevat precies genoeg drama om het mega spannend te houden maar niet te veel om het ongelovig te maken. Het is gewoon heerlijk lezen. Een guilty pleasure!

Drama

Ik heb het boek 3.8-sterren gegeven. Normaal geef ik alleen hele en halve sterren, maar voor dit boek maak ik een uitzondering. Het boek was even goed als het eerste deel, maar naar mijn idee had Estelle er meer uit kunnen halen. Daarnaast vind ik dat vervolgdelen eigenlijk altijd beter moeten zijn dan het eerste deel of iets moeten bieden wat het eerste deel nog niet had. Omdat dit niet het geval is, geef ik het boek 3.8-sterren.

Did I Mention I Need You is een super verslavend boek. Het zit vol met drama en het is niet neer te leggen. Het boek is zeer vermakelijk maar ik had gehoopt dat de personages iets meer uitgediept zouden worden. Toch heb ik echt intens kunnen genieten van dit boek en was het voor mij het nummer 1 guilty pleasure boek van het jaar. Ik raad dit boek aan aan iedereen die in een reading slump zit en er uit wilt komen: dit boek zorgt daar gegarandeerd voor! 

 

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *