Recensie: ‘De bedrogene’ van Kiera Cass

De bedrogene is het spannende vervolg op De beminde van YA-auteur Kiera Cass, bekend van De selectie. In haar nieuwe boeken zitten weer mooie jurken, prinsessen, uitdagingen en spanning. Vorig jaar las ik De beminde en toen dit jaar het vervolg verscheen, was ik ook erg blij dat ik een recensie-exemplaar kreeg van De bedrogene. Dank Best of YA Books hiervoor.

Auteur: Kiera Cass
Genre: YA
Uitgever
: Best of YA Books
Release Datum: 29 juni 2021
Pagina’s: 215
Spoilers: Lees deze recensie alleen als je De beminde al hebt gelezen.
Waardering: 3.5 Stars (3.5 / 5)

 


Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen? De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde. [Goodreads]

Opstarten

De beminde start midden in het verhaal. Hollis is onderweg naar het huis van de familie van de vermoorde Silas – haar man – en weet niet wat haar te wachten staat. Dit werkt perfect als je net De bedrogene hebt gelezen. Echter was dat voor mij niet het geval, want ik las het eerste verhaal in de serie al meer dan een jaar geleden, en ik was daarom heel erg verward over de personages en wat er nou precies was gebeurd. Een terugblik had hier niet misstaan.

Het plot

Gelukkig gaat het plot niet te snel in het begin. Hollis komt tot rust in het landhuis, maar leert ook al snel dat er ontzettend veel vervelende politieke spelletjes worden gespeeld. Hoewel niemand haar er meteen bij wilt betrekken, is Hollis eigenwijs en wilt ze juist wel meedenken hoe ze de dood van Silas kan wreken. Zijn dood speelt een centrale rol, en je voelt ook zeker haar verdriet. Naarmate het verhaal vordert lijkt dat naar de achtergrond te verdwijnen als er een knappe nieuwe man in haar leven komt. Uiteindelijk zitten er veel onthullende geheimen en plottwists in het verhaal die het boek verrassend maken.

De bedrogene het boek van Kiera Cass liegt op een tafel met confetti, twee boekenleggers en een bijpassend armbandje.

Landschappen, villa’s en kastelen komen tot leven terwijl je leest.

Schrijfstijl

Wat ik altijd enorm kan waarderen aan de boeken van Kiera Cass, is haar soepele schrijfstijl. Het is niet te beschrijvend, maar wel net beschrijvend genoeg dat je de landschappen, villa’s en kastelen tot leven ziet komen terwijl je leest. Daarnaast heeft ze ook een voorliefde voor jurken die ze altijd levendig beschrijven. Ze gebruikt nooit te veel woorden en zorgt ervoor dat je lekker vlot door de pagina’s vliegt.

Ontwikkeling van de personages

Persoonlijk vond ik dat de personages en hun ontwikkeling door het verhaal heen net wat te snel en ongeloofwaardig was. Hoewel ze zeker een ontwikkeling doormaken, vond ik dat het wel heel snel ging. Het boek heeft ook maar 250 pagina’s, dus eigenlijk kan je heel veel meer niet verwachten. De beminde blijft een typisch YA-boek met instant crushes, enemies to lover tropes en situaties die totaal ongeloofwaardig zijn maar wel super dreamy. Dat neemt niet weg dat er genoeg YA-boeken zijn die dat net iets beter doen dan Kiera Cass. Gelukkig stoorde dit niet te erg en kon ik alsnog genieten van dit boek!

Conclusie

De bedrogene is het vermakelijke vervolg op De beminde en doet er zeker niet voor onder. Het bevat sprookjesachtige villa’s, kastelen en jurken die je meenemen naar een andere wereld. Het boek leest vlot weg en laat je dromen over je eigen prins op het witte paard. Hoewel dit zeker niet het beste YA-boek is dat ik ooit heb gelezen, heb ik er toch van kunnen genieten!

Benieuwd naar de boeken van Kiera Cass? Bestel ze bij je lokale boekhandel of hieronder:

Wil je meer recensies lezen? Klik dan hier.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *