Recensie: ‘De afstand tussen jou en mij’ van Marina Gessner

De afstand tussen jou en mij staat al minstens 4 jaar in mijn boekenkast. Eerder dan vorige maand had ik hem nooit opgepakt. Waarom? Geen idee. Waarschijnlijk gewoon omdat ik té veel boeken heb, en dan lastig een keuze kan maken. Vorige maand besloot ik toch in De afstand tussen jou en mij te beginnen, mede omdat ik zin had om te lezen over reizen en sterke vrouwen. En dat is precies waar De afstand tussen jou en mij over gaat.

Auteur: Marina Gessner
Vertaald door: Astrid Staartjes
Genre: Contemporary, avontuur
Uitgever
: Blossom Books
Release Datum: april 2016
Pagina’s: 320
Spoilers: Geen spoilers
Waardering3.5 Stars (3.5 / 5)

 


McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.
Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem. [Goodreads]


Op de achterkant van het boek staat: ‘Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en net als McKenna 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug.’ En als ik je één ding kan beloven over dit boek, is dat het inspirerend is. McKenna is een doodnormale 17-jarig meisje wanneer ze besluit in haar eentje (!!!) de Appalachian Trail te gaan lopen, wanneer Courtney, haar beste vriendin, haar laat zitten voor een jongen.

McKenna laat zich niet kennen, en loopt de trail met ups en downs. Ze is een échte doorzetter, en dat is mega inspirerend. Hoewel het duidelijk is dat ze het heeft onderschat, gaat ze uitdagingen niet uit de weg, zolang ze zich maar aan de regels van het wandelen kan houden. Ze is een doelgerichte jonge vrouw, en na het lezen van het boek was ik helemaal geïnspireerd om net als zij alles te laten vallen en op pad te gaan met enkel een rugzak op mijn rug.

De afstand tussen jou en mij heeft een hoge inspiratiefactor!

Naast de hoge inspiratiefactor, vond ik het ook ontzettend fijn om te lezen dat McKenna zich gaandeweg ontwikkelde. Ze is aan het begin heel erg gewend aan haar veilige wereldje, maar ze komt er door nieuwe ontmoetingen al snel achter dat niet iedereen het zo goed getroffen heeft als zij. Om de controle los te laten, moet ze zich mee laten voeren door de Appalaichan Trail. En dat doet ze. Ze komt er een stuk zelfstandiger en volwassener uit.

De afstand tussen jou en mij op Instagram.

De omgeving van de Appalaichan Trail is ontzettend beeldend beschreven. Je waant je in de oneindige bossen, je ziet de uitstrekkende meren voor je en je voelt de koud en het knapperende kampvuur terwijl je leest.

Daarnaast is er natuurlijk nog Sam – de knappe jongen die verschijnt met een totaal andere achtergrond dan McKenna. Als lezer weet je meteen dat de avontuurlijke Sam en de dan nog brave McKenna een interessante combinatie zijn. En dat blijkt, wanneer na een paar hoofdstukken de vonken overspringen en McKenna niet anders meer kan dan bij Sam in de buurt blijven.

Wat wel jammer was, was dat het boek op sommige mensen een beetje stil kwam te liggen, waardoor de vaart eruit ging. Ik deed daarom ook wel drie weken om door het boek heen te komen. Hier en daar was het wat langdradig. Maar het einde was weer super spannend, waardoor ik door de laatste paar pagina’s vloog.

Als je zin hebt in een avontuurlijk boek, dan zit je met De afstand tussen jou en mij helemaal goed. Het is beeldend geschreven, met spanning, romance en een goede dosis humor. Aanrader voor iedereen die nu even niet kan reizen!

Benieuwd naar het boek? Bestel hem hier of bij je lokale boekhandel!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *