Recensie: ‘Al die tijd’ van Mikki Daughtry en Rachael Lippincott

Van uitgeverij Volt kreeg in een recensie-exemplaar van Al die tijd, waarvoor ik ze alvast wil bedanken. Ik was enorm onder de indruk van het vorige boek (Vijf stappen van jou) van dit duo en keek daarom ook erg uit naar dit boek.

Auteur: Mikki Daughtry en Rachael Lippincott
Genre: Young Adult
Uitgever
: Volt
Release Datum: 10 december 2020
Pagina’s: 272
Spoilers: Geen spoilers
Waardering: 4 Stars (4 / 5)

Kyle en Kimberly waren hun hele schooltijd lang het perfecte stel. Maar wanneer Kimberly het uitmaakt op de avond van hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop – letterlijk. Wanneer hun auto over de kop slaat en hij wakker wordt in het ziekenhuis, heeft hij hersenletsel en is Kimberly dood. En niemand in zijn leven begrijpt hem meer.
Maar dan is er Marley. Marley worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn. Wanneer hun paden zich kruisen, voelt Kyle zich voor het eerst sinds lange tijd begrepen.
Terwijl ze langzaam elkaars wonden helen, worden hun gevoelens voor elkaar steeds sterker. Toch bekruipt Kyle steeds het gevoel dat zijn leven op het punt staat in elkaar te storten, net nu hij het weer begint op te bouwen.
En hij krijgt gelijk.
” [Goodreads]

Omslag

Degene die het omslag voor dit boek heeft gemaakt, verdient een bonus en salarisverhoging. Want wauw: wat is het weer een prachtig omslag! Eigenlijk net als Vijf stappen van jou. Het is creatief, lief, kleurrijk en vertelt een verhaal. Ik vind het ontzettend knap gemaakt en vind daarom ook dat dat even gezegd mag worden.

Schrijfstijl

Ik heb het bij het vorige boek ook al aangestipt, maar ik ga het hier toch weer even herhalen, omdat het net zo goed voor dit boek geldt. Al die tijd is ontzettend filmisch geschreven, waardoor de personages, gebeurtenissen en plaatsen direct tot leven komen. Tijdens het lezen van dit boek heb je geen enkel moment het idee dat je aan het lezen bent, maar ervaar je eigenlijk alles wat de personages ervaren. Er worden geen onnodige lastige woorden of zinsconstructies gebruikt, gewone duidelijke taal. Ik ben er fan van!

Al die tijd is ontzettend filmisch geschreven, waardoor de personages, gebeurtenissen en plaatsen direct tot leven komen.

Het verhaal en de personages

Zoals je waarschijnlijk in de bovenstaande blurb al hebt gelezen, gaat Al die tijd over Kyle. Zijn vriendin overlijdt tijdens een auto-ongeluk, waarna hij ontzettend veel moeite heeft om letterlijk en figuurlijk op de been te blijven. Tot hij de mysterieuze Marley ontmoet. In het begin moest ik erg wennen aan Marley. Ik hou er niet zo van als het er heel dik op wordt gelegd dat een personage ‘mysterieus’ is. Uiteindelijk viel dat reuze mee. Ze vinden elkaar door gedeeld verdriet: dat vind ik mooi gevonden. Ze hebben beide iets heftigs meegemaakt en gaan daar op hun eigen manier mee om. En toch weten ze elkaar in die pijn te vinden.

Plottwist

Als lezer zie je de plottwist in dit boek waarschijnlijk niet aan komen. Ik in ieder geval niet. Ik was tijdens het lezen wel steeds heel benieuwd naar hoe het zou aflopen, maar ik had het einde zoals het is geschreven niet verwacht. Het is verrassend, shockerend en ook verfrissend. De plottwist maakt dat ik het boek 4 sterren heb gegeven – het boek krijgt hierdoor namelijk echt een extra laag, en dat kan ik waarderen.

Conclusie

Uiteindelijk heeft het verhaal weten te pakken en had ik het boek in een mum van tijd uit. Ik raad dit boek aan als je van eigentijdse, romantische verhalen houdt met een dramatische twist aan het einde. Voor de fans van Jennifer E. Smith en Rainbow Rowell.

Benieuwd naar de recensie van Vijf stappen van jou? Die vind je hier!

Een overzicht van alle boekrecensies lees je hier.

Wil jij het boek lezen? Bestel hem dan via Bol.com of je lokale boekhandel:

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *