Persoonlijke boekentips #1

Hallo lieve lezers,

Op mijn blog recenseer ik voornamelijke YA-boeken en soms ook lifestyle-boeken. De ene keer is dat in het Nederlands, de andere keer in het Engels. Soms zijn het recensie-exemplaren, soms zijn het boeken die ik zelf heb aangeschaft. In mijn vrije tijd lees ik ook wel eens boeken die ik hier niet recenseer. Daarom vind ik het leuk om één keer in de paar weken een lijstje met boeken te maken die ik hier niet recenseer, maar wel aanraad!

Dus, here we go:
1. Ik kan er nét niet bij – Sander Verheijen

Ik kan er nét niet bijUitgeverij: HarperCollins Holland
Verschijningsdatum: 14 november 2017
Gaat over: Sander Verheijen is Hebban-redacteur, maar ook vader van een hele bijzondere tweeling. En vanaf deze week dus ook auteur. In zijn prachtige, hartverwarmende, af en toe hilarische maar vooral emotionele boek vertelt hij over hoe hij zijn grote liefde Jip ontmoette, hoe zij eindelijk kinderen kregen en over hoe zij erachter kwamen dat hun tweeling geen ‘gewone’ tweeling is. Willem heeft een zware hersenbeschadiging (cerebrale parese) en Maurits heeft autisme. Ik las dit boek in 24 uur uit en kan niet anders dan roepen dat IEDEREEN (ja – jij dus ook) dit boek moet lezen! Ik heb een traantje gelaten.


2. Zeik niet zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders

Zeik niet zoUitgeverij: Uitgeverij Brandt
Verschijningsdatum: augustus 2017
Gaat over: Het leven van een millennial – hoe werkt dat nou precies? In dit hilarische boek bespreken de drie dames hoe het échte leven van de millennial is. Nee, we (want ik ben ook millennial) zeuren niet alleen maar over avocado’s en het openbaar vervoer dat nooit op tijd rijdt. En nee, we zijn niet verwend. Maar goed, wie zijn we dan wel? Heb je zin in een hilarisch, eerlijk en open verhaal over de levens van drie echte millennials? Lees dan dit boek. Hij past perfect in je tas en daarom heerlijk om te lezen in die (overvolle) trein/bus. PS: ik recenseerde dit boek voor AKO! Check de recensie hier: www.instagram.com/akovoornu


3. Chickslovefood – Het daily dinner-kookboek – Elise Gruppen en Nina de Bruijn

Chickslovefood - Het daily dinner-kookboekUitgeverij: Spectrum
Verschijningsdatum: oktober 2017
Gaat over: Ja, een kookboek van mijn favoriete kookblog ever: Chickslovefood. Toen ik net begon met koken voor mezelf, bakte ik op mijn beste dag een goed eitje. Of de standaard slavink met aardappels en sperziebonen. Dankzij deze meiden maak ik nu lasagne, salade en soepen waar ik eerst, letterlijk, niks van zou kunnen bakken. Ik ben dan ook trotse eigenaar van 4 (van de 5 – een kookboek voor kinderen heb ik nog niet nodig) kookboeken van Chickslovefood. Hun nieuwste boek staat vol met diner-tips waar zelfs ik lekkere gerechten mee op tafel kan zetten. Creatief, lekker en makkelijk! Wat wil je nog meer?

Welk boek zou jij graag willen lezen?

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Eén reactie

  1. Leuk artikel. Ik ben erg benieuwd naar ‘Zeik niet zo’, en het kookboek van Chicks Love Food staat ook nog op mijn verlanglijstje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *