Mad Hatter Tea Party

Afgelopen zondag ben ik samen met een vriendin naar de Mad Hatter Tea Party van Blossom Books bij Boekhandel van Piere in Eindhoven geweest. Dit evenement was speciaal georganiseerd om te vieren dat de Nederlandse vertaling van Cinder van Marissa Meyer is uitgekomen bij Blossom Books en het was ontzettend leuk!

Cinder

De Tea Party werd in de boekhandel zelf gehouden en de tafels waren helemaal in Alice in Wonderland stijl versierd. Zo lagen er speelkaarten op de tafels en waren er rietjes in de vorm van flamingo’s. Iedere bezoeker kreeg een goodiebag met daarin een uniek kunstwerk van Laura Hollingsworth van de hoofdpersonen van Cinder en Kai, een mok die we later mochten versieren en nog wat andere dingetjes (ik wilde er een foto van maken, maar het is nu donker buiten, dus helaas zullen jullie mij maar moeten geloven dat het heel erg leuk is).

Nadat we zijn gaan zitten en we natuurlijk thee hadden gedronken mochten we ook een stuk taart eten. Op de foto kun je zien dat het een waar kunstwerk was en het bijna zonde was om op te eten. Dat hebben we wel gedaan en ik kan je beloven dat het net zo lekker was als dat het eruit zag. De taart is gemaakt door De Ouwe Taart en ze had vier dagen nodig om het kunstwerk te maken! Het resultaat mag er dan ook echt wel zijn.

taart

Na het taart eten en het thee drinken hebben we het spel Hoedje op, Hoedje af gespeeld waar je prijzen mee kon winnen. Helaas heb ik niks gewonnen, maar leuk was het zeker wel! Daarna hebben ik en mijn ‘tafel’ een speurtocht gedaan door de boekhandel en normaal gesproken houd ik helemaal niet zo van speurtochten, maar deze was oprecht heel erg leuk. Samen met je team kreeg je een vraag of omschrijving en moest je het juiste boek bij de omschrijving vinden om een volgend kaartje te vinden en zo moest je door zoeken tot je het kaartje “Stop de tijd” vond. Het team met de beste tijd kreeg een prijs. Het leuke aan deze speurtocht vond ik dat je goed moest nadenken over de boeken en dat je in een team moest samenwerken om verder te komen, zo speel je met elkaar in plaats van tegen elkaar (natuurlijk wel tegen een ander team, maar we moesten om de beurt, dus dat gevoel had ik in elk geval niet).

cat

Ten slotte mochten we de mok uit onze goodiebag versieren met porseleinstiften en ik heb hier helaas ook geen foto van, maar ik heb aan de ene kant “Curiouser and curiouser” en aan de andere kant “We’re all mad here” geschreven met aan de onderkant nog klein “Alice in Wonderland”.

Al met al was het een ontzettend leuke Tea Party en ik wil graag Blossom Books en Boekhandel van Piere bedanken voor de leuke ochtend (en middag, want we waren daarna nog blijven hangen om wat boeken te shoppen)! Echt mijn complimenten en ik hoop dat er snel weer zoiets wordt georganiseerd! Hebben jullie Cinder al gelezen? 

Ellen Jansen

Ellen is our newest blogger, writing book reviews and occasionally other stuff. She finished her bachelor of Literary Studies in Utrecht and in september she is going to do a masters in Amsterdam. Ellen is also a compulsive book buyer and buys far more books than she can read.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *