Kobo Exclusive favorieten: De weddingplanner van Marijke Vos

Wisten jullie dat er auteurs zijn die speciaal voor Kobo exclusieve verhalen schrijven? En wist je dat je die met Kobo Plus altijd gratis kunt lezen? En zelfs als je geen Kobo Plus hebt, kun je ze vaak voor een prikkie kopen! Vandaag raad ik zo’n Kobo Exclusive aan: De weddingplanner van Marijke Vos.

Helemaal dol op romantische verhalen? Hou je van Say Yes to the Dress en soortgelijke programma’s? Dan is De weddingplanner van Marijke Vos een echte aanrader voor jou! In deze serie van korte verhalen (inmiddels zijn de eerste 4 delen al beschikbaar) lees je over hoofdpersoon Tessa die weddingplanner Maartje te hulp schiet. Al snel komt ze erachter dat dit misschien wel haar nieuwe roeping moet zijn. Zij is super gestructureerd, daar waar Maartje mega chaotisch is – een gouden duo is geboren!

Omslag van het boek Peddelen en proosten van De weddingplanner.1. Proosten en peddelen
Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

Omslag van het boek Suikerspinnen en tandenstokers van De weddingplanner.2. Suikerspinnen en tandenstokers
Tessa is net begonnen als assistent-weddingplanner en duikt meteen in het diepe: ze zal Maartje helpen bij de bruiloft van Hannah, die al over een paar weken gaat trouwen. Maartjes ietwat chaotische werkwijze is even wennen, maar al snel vindt Tessa haar draai en belandt ze tussen bergen chiffon en tule in een bruidsjurkenwinkel. Als de bruidsmeisjes jurken passen lopen de emoties hoog op en moeten de weddingplanners in actie komen: kunnen ze een jurk vinden die alle drie de vrouwen perfect past? Op de bruiloft loopt Tessa cateraar Rob tegen het lijf. Hij vertelt haar vol passie over de experimentele hapjes die hij heeft bereid, en dan fladderen er onverwachts vlinders in haar buik…

Omslag van het boek Pijpenstelen en modderpoelen van De weddingplanner.3. Pijpenstelen en modderpoelen
Tessa en Maartje zijn inmiddels goed gewend aan elkaars werkwijze, maar komen voor een nieuwe uitdaging te staan: een spoedklus. Bruid Debby dacht haar grote dag zelf te kunnen organiseren, maar als het haar een week voor de bruiloft te veel wordt, schakelt ze de weddingplanners in. Tafels, stoelen, eten, een fotograaf, de muziek… alles moet nog geregeld worden. Als Tessa uit nood haar zusje Anna probeert te strikken om te zingen op het feest, ontmoet ze de artistieke en knappe muziekdocent Michiel. Hij komt ook naar de bruiloft, om de gelegenheidsband te begeleiden. Boven op de tijdsdruk komt ook nog eens het weer dat roet in het eten gooit: voor de hele dag is regen voorspeld en de locatie verandert in een grote modderpoel. Zullen de dames de bruiloft weer tot een succes weten te maken? En zal Tessa zich niet al te zeer af laten leiden door de charmes van Michiel? En hoe zit dat nu eigenlijk met Rob?

Omslag van het boek Slingers en stellages van De weddingplanner.4. Slingers en stellages
Tessa en Maartje zijn dolgelukkig met de nieuwe opbergruimte voor alle attributen. Bij het inruimen kunnen de weddingplanners meteen allerlei decoraties apart houden voor hun volgende project: de dubbele bruiloft van twee zussen. De plannen lopen voorspoedig, totdat de bruiden op het laatste moment van trouwlocatie willen veranderen. De beslissing zorgt voor wrevel tussen Tessa en Maartje, want wie neemt al het geregel op zich? Ook hebben de zussen hun advies nodig over de bruidsjurken van de strenge ontwerpster Antonia en haar stille assistente, die een onthulling doet over haar baas… Op de bruiloft loopt Tessa muziekdocent Michiel weer tegen het lijf. Ze kan het goed met hem vinden, en hij ziet er zeker goed uit in pak, maar ze zou eigenlijk liever bijkletsen met Rob. Waarom is hij opeens zo kortaf tegen haar? Kan Tessa dan toch beter op de avances van Michiel ingaan?

Omslag van het boek Bruidstaarten en slagroomspuiten5. Bruidstaarten en slagroomspuiten – vanaf 30 april
Tessa en Maartje organiseren een ingetogen, stijlvolle bruiloft aan het strand. Bijna alles hebben ze al geregeld, alleen de taart moet nog besteld worden. Daar kan toch weinig bij misgaan? Toch komt er genoeg op hun pad om de weddingplanners weer een gezellig drukke week te bezorgen. Mimi vertelt haar grote nieuws aan Tessa, Maartje wordt opeens gebeld door een huilende Brenda – de assistente van bruidszaak Antonia’s – die even haar hart moet luchten, en Tessa heeft haar date met Michiel. Op weg naar de trouwerij gaat er toch nog iets gruwelijk fout met de bruidstaart… Kan Rob de weddingplanners uit de brand helpen? En is hiermee de koelte tussen hem en Tessa ook meteen weer uit de lucht?

 


De e-books zijn verkrijgbaar voor €1,49 per stuk of gratis in een Kobo Plus abonnement. Liever een audiobook? Dat kan ook! De audiobooks zijn ook beschikbaar via Kobo Plus Audio (gratis) of per stuk te koop voor €2,49. Benieuwd? Klik dan hier.

Ik heb inmiddels de eerste drie delen van de serie gelezen, en ik ben helemaal om. Kom maar op met die bruiden, knappe cateraars en bijna in de soep gelopen bruiloften!

Ga jij De weddingplanner-serie van Marijke Vos lezen?

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *