Harry Potter and the Cursed Child release-party || Donner Rotterdam

Deze post is geschreven door gastrecensente Ellen, die binnenkort mee zal werken aan verschillende projecten van Dutch Book Chick. Ellen was bij de release-party in Donner en doet daar speciaal verslag van.

Afgelopen zondag is “Harry Potter and the cursed child” officieel uitgekomen en ik ben naar de release party van dit nieuwe Harry Potter boek in Donner (Rotterdam) geweest en het was geweldig! Het nieuwe boek is trouwens geen roman, maar een toneelstuk en het speelt zich 19 jaar na het laatste Harry Potter boek af.

HP3banner

30 juli was de wereldwijde première van het toneelstuk en 31 juli ging de verkoop van het boek van start. Donner ging speciaal daarvoor om 11 uur al open (normaal openen ze pas om 12 uur) om alle fans te verwelkomen en fans waren er zeker! Veel bezoekers hadden zich verkleed als leerlingen van Zweinstein of als tovenaars die recht uit de Wegisweg komen en ik heb zelfs een aantal huiselven gezien. Donner was had zich ook goed voorbereid op deze speciale dag en had de winkel naar het thema van Harry Potter versierd. De ingang van de winkel was veranderd in de ingang van het platform 9 ¾ en we moesten dus ‘door’ de muur heen om binnen te komen. We werden daar verwelkomt door een selectie van de Zweinstein profesoren (inclusief professor Sneep en professor Zwamdrift!) en natuurlijk speelde het Zweinstein lied op de achtergrond om de sfeer helemaal af te maken.

HP1

In de winkel was er natuurlijk een tafel helemaal vol met de nieuwe Harry Potter boeken, maar ook de andere boeken uit de serie en andere merchandise, zoals boekenleggers, mokken, kleurboeken en Funko poppen van de Harry Potter personages, was aanwezig. Daarnaast waren er verschillende activiteiten in de winkel te vinden, zo kon je een spel spelen waarbij je het beroemde litteken van Harry op de juiste plaats moest prikken, waren er potten met snoepjes voor elke Zweinstein afdeling en kon je foto’s maken op een bezemsteel of als een gezochte tovenaar.

Ik had mij naast het gewone evenement ook aangemeld voor het speciale bezoek aan ‘de kluis’ waar we verschillende Zweinstein lessen konden volgen.  Ik dacht van tevoren dat dit gewoon een apart stukje in Donner zou zijn of een apart kamertje, maar het was veel leuker dan dat, want we gingen een echte kluis in. Donner zit in een oud bankpand en heeft onder de winkel dus een echte kluis die perfect was voor dit evenement. Voordat we de kluis in gingen kregen we allemaal een End of Term Report die ingevuld moest worden bij de verschillende lessen. In de kluis konden we lessen volgen, zoals Potions, Quidditch en Nastily Exhausting Wizarding Tests. Ik mag met trots vertellen dat ik nu een Master of Wizarding ben (Yes!), ondanks dat ik een onvoldoende kreeg bij Magical Marking (maar dat werd gegeven door Dorothea Omber (Umbridge), dus hoge cijfers zullen daar niet gevallen zijn, denk ik 😉 ).

HP2

Al met al was het een geweldige dag en ik vind dat Donner echt complimenten heeft verdiend! Ik kreeg door de lessen een beetje een Zweinstein gevoel en ik ben Donner daarvoor erg dankbaar, want een beetje magie in het leven maakt alles beter, toch? Ik ben superblij met het nieuwe Harry Potter boek (de recensie zal hier binnenkort verschijnen) en ik kan niet wachten om het te gaan lezen!

Hebben jullie het boek ook al te pakken kunnen krijgen? En heb je ook zoveel zin om te beginnen met lezen?

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *