Finding Nemo & Dory Première/Marathon || Pathé Amersfoort

Alle #90sKids zullen het zich nog wel herinneren: één van hun allereerste bioscoop films was waarschijnlijk Finding Nemo in 2002. Toen en nog niet zo lang geleden een gerucht rond ging dat er een vervolg zou komen, Finding Dory, ontplofte het hele internet. En toen kwam er een release datum: 2016. Pfoeh, dat is nog wel even wachten. Gelukkig ging de tijd snel, en was het ineens juni. Pathé Amersfoort besloot om een super tof evenement te organiseren: een marathon/première met Finding Nemo en Finding Dory. Ik trommelde snel 7 vriendinnen (en tevens mede media studenten) op, en samen gingen wij op 27 juni naar de marathon in Amersfoort.

IMG_2236

Als ik naar de bioscoop ga, kies ik meestal tussen twee verschillende bioscopen. Voor mijn arthouse films ga ik naar het Louis Hartlooper Complex bij mij in Utrecht, daar kan ik rollend heen aan het einde van de straat. Voor mijn commerciele films en evenementen ga ik altijd naar Pathé Amersfoort, omdat de medewerkers daar altijd 110% geven wat betreft het organiseren van leuke filmavonden. En zo ook kwamen wij om 18:30 verwachtingsvol de bioscoop binnen wandelen. Kaarten gecheckt en op naar zaal 7, helemaal aan het einde van de gang, waar de evenementen altijd georganiseerd worden. En daar stond ons een hele toffe verrassing te wachten. De lieve dames en heren van Pathé Amersfoort hadden namelijk speciale snacks gemaakt: bekertjes met blauwe M&Ms en een blauw vis snoepje en bekertjes met oranje limonade en Nemo vinnen van papier eraan geplakt (zie foto’s). WOW!

snoepjes 1      snoepjes 2

Toen we verder doorliepen, stond er een grote banner van Nemo en Dory, waar we natuurlijk even een leuke foto voor hebben laten maken door Pathé medewerkster en vriendinnetje Manon. Zij organiseert ook altijd samen met ons en John van de Leesfabriek de book-ish filmpremières. Deze topper is niet te missen!

Daarna liepen we de zaal in en hingen er om ons heen overal plaatjes van Nemo en Dory. Super creatief bedacht. Ook lag de hele zaal vol met blauwe balonnen, om een zee na te bootsen. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, echt fantastisch! En de zaal zat vol met mensen van rond je 20 jaar oud. Echt #90sKids dus! En toen begon de film: Finding Nemo. In 3D! Wat een ervaring om die weer een keer te zien. Hij blijft leuk.

IMG_2238

In de pauze stonden er mini bakjes popcorn voor ons klaar. Beter kon haast niet! Even tijd om een bezoekje te brengen aan de toiletten, even wat drinken en eten te scoren en niet te vergeten bij te kletsen over hoe leuk Finding Nemo eigenlijk is. Nu we ouder zijn, zitten er veel meer leuke grapjes in de film! Als 4-jarige krijg je lang niet alles mee. En toen rond 21:00 was het tijd voor de film waar we 13 jaar (!!!) op hebben gewacht: Finding Dory! Ik ga natuurlijk niet spoilen hoe deze film was, want officieel is vandaag de première dag! Maar het is een aanrader voor letterlijk iedereen!

Celeste: “Eerste keer dat ik naar een première/marathon ging in Pathé! Ontzettend blij verrast met alle aandacht die in de avond was gestoken qua versieringen, hapjes/drankjes en een loterij! Heerlijk om te zien ook dat het publiek gevuld was met volwassenen, want zeg nou zelf, iedereen wil Nemo en Dory toch vinden? Top avond!”

Julia: “De finding nemo/ finding dory marathon was fantastische geregeld door pathe amesfoort. De ballonen, blauwe m&m’s en de nemo drankjes droegen sterk bij aan het ervaren van jeugdsentiment. Daarnaast is het stiekem heel leuk om als jong-volwassene naar de finding-serie te kijken. Je ziet nu hele andere, volwassen humeur die je als kind miste.

Ben jij al naar Finding Dory geweest! Laat het ons weten!

Bedankt Pathé Amersfoort en tot de volgende keer! 

 

 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *