Filmrecensie: ‘Last Christmas’

Last-Christmas_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-Universal-PicturesDatum: 7 november 2019
Taal
: Engels
Lengte: 103 minuten
Regisseur: Paul Feig
Cast: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh en Emma Thompson
Beoordeling van IMDb: 6,6/10
Beoordeling: 4.0 Stars (4.0 / 5)

Vorige week dinsdag was de première van Last Christmas bij Pathé Bijlmer ArenA. Ik was uitgenodigd door distributeur Universal Pictures NL om hier aanwezig bij te zijn, dank hiervoor! De première stond volledige in het thema van kerst, waardoor ik nu stiekem echt niet meer kan wachten tot 25 december. 

“De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben. De muziek van George Michael en Wham!”

De film start met Kate – ze is ergens in de twintig, totaal niet tevreden met haar leven en werkzaam in een kerstwinkel. Ja dat hoor je goed, een winkel waar ze het hele jaar door kerstspullen verkopen. Klinkt misschien als een droom, maar Kate voelt zich er behoorlijk opgesloten en kan weinig motivatie vinden om te kunnen werken. Maar dan is er Tom. Tom is de dreamy guy op wie ze al die tijd heeft zitten wachten. Misschien wat cliché, maar hij is alles wat zij niet is. Hij laat haar de stad zien zoals ze deze zelf nooit heeft kunnen zien. Een flinke dosis ‘kerstlichtjes’ en ‘kerstmuziek’, en je zwijmelt na een niet al te lange tijd helemaal mee.

Last Christmas is gebaseerd op het gelijknamige nummer van George Michael. Wat dat inhoudt voor de film, kom je aan het einde achter. Want hoewel dit toch een typische zwijmel kerstfilm is, zit er een flinke plottwist in deze film waardoor je hem of meer gaat waarderen, of waardoor je hem juist gaat haten. Beslis dat dus zeker voor jezelf wanneer je naar de film gaat.

Last-Christmas_st_7_jpg_sd-low_Copyright-Universal-Pictures

© Universal Pictures

Het acteerwerk is prima, de shots weergeven de kerstsfeer perfect en er is een overvloed aan muziek. Meezingen? Ja zeker. Het is dan wel geen Mama Mia, maar ik kan je verzekeren dat je minstens mee wilt neuriën. Heerlijk!

Conclusie: een fijne kerstfilm met een goede plottwist, maar verder niet super bijzonder of uitzonderlijk. Het heeft veel cliché momenten, maar dat maakte dit eigenlijk de perfecte zwijmel-kerst-film. Als je fan bent van kerstmuziek, dan zit je hier helemaal goed! Aanrader voor kerst? JA!

Best HIER je tickets bij Pathé.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *