Filmrecensie: ‘Freaky’

Nu de bioscopen na twee weken weer open zijn, pakte ik dit weekend direct mijn kans en besloot ik naar de film Freaky te gaan. De film had enorme Halloween-vibes, dus wellicht niet helemaal geschikt wanneer de kerstfilms je alweer om de oren vliegen, maar… de film was zeker de moeite waard!

Datum: 19 november 2020
Taal
: Engels
Lengte: 103 min.
Regisseur: Christopher Landon
Cast: Kathryn Newton, Vince Vaughn, Misha Osherovich, Celeste O’Connor
Beoordeling van IMDb: 6,6/10
Beoordeling: 3.5 Stars (3.5 / 5)

Classic body swap. Killer twist. In deze nieuwe spannende thriller van producent Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) wisselt high school girl Millie Kessler (Kathryn Newton, Blockers, HBO’s Big Little Lies) van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher (Vince Vaughn, True Detectives, Wedding Crashers).

Freaky vertelt het verhaal van Millie Kessler, high school studente, en seriemoordernaar The Butcher. Wanneer Millie na een avond als mascotte bij een American Football wedstrijd alleen buiten op een bankje zit omdat haar moeder maar niet komt om haar op te halen, staat The Butcher ineens tegenover haar met een eng mes in zijn hand. Dit mes zorgt ervoor dat ze van lichaam wisselen, en wat volgt is een hilarische maar toch ook gory film over een tienermeisje in het lichaam van eens seriemoordenaar (en andersom). Kan ze de switch weer ongedaan maken?

Een bloody start

De film begint meteen mega bloody en zet de mood voor de film. Vier tieners worden midden in de nacht vermoord in de villa van een van de vier tieners. De filmmakers zijn niet bang om alle vieze, bloederige details van de moorden te laten zien. Je krijgt er als kijker direct de rillingen van en vraagt je af hoe het hoogtepunt er van de film uit gaat zien als de openingsscène al zo gory is.

Filmstill van Freaky, Universal Pictures.
Universal Pictures 2020

Lachen, gieren, brullen

Ik vond het erg onwennig om Vince Vaughn in the rol van een seriemoordenaar te zien kruipen. Maar na de switch kwam zijn innerlijke tiener omhoog en speelde hij zijn rol beter dan menig tienermeisje. Het was ontzettend geloofwaardig dat er iemand anders dan de moordenaar in zijn lichaam zag en ik vond zijn overtuiging dan ook een van de beste punten van deze film, omdat het de film zo veel grappiger maakte.

Spanning

Hoewel ik de verhaallijn van de film erg voorspelbaar vindt, had de film toch goede, spannende moment. Als kijker blijft je constant denken: ‘Nee, dit gaat toch niet echt gebeuren?’ Maar toch gebeurde het elke keer weer. Ik denk dat de film ook genoeg typische schrik momenten heeft, maar de film draaide daar niet om.

Filmstill van Freaky, Universal Pictures.
Universal Pictures 2020

Freaky is een grappig, humoristische, doch enge en spannende horror/comedy (is daar een naam voor?) die draaide om het idee van de originele Freaky Friday met Lindsay Lohan. Het was geen hoogstandje, maar zeker de moeite waard om te bekijken in de bioscoop – zelfs als horror normaal niet je piece of cake is.

Bestel hier je tickets bij Pathé.

Bekijk hier meer filmrecensies.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *