Filmrecensie: Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast-Furious_-Hobbs-Shaw_ps_1_jpg_sd-high_©-2019-Universal-PicturesDatum: 31 juli 2019
Taal
: Engels
Lengte: 135 minuten
Regisseur: David Leitch
Cast: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Hellen Mirren en Ryan Reynolds
Beoordeling van IMDb: 7,2/10
Beoordeling: 4.0 Stars (3.5 / 5)

Afgelopen dinsdag was de première van Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Ik werd uitgenodigd door distributeur Universal Pictures NL en keek erg uit naar deze opvolger van een fantastische, supersnelle franchise. Auto’s, actie en stoere mannen én vrouwen – vooral dat laatste was iets waar ik erg blij van werd. Vanessa Kirby in een vet stoere rol? I’m in!

“Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw in Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Dit is de spectaculaire eerste stand-alone film van de wereldwijd succesvolle Fast & Furious franchise, die met acht films tot nu toe al bijna $5 miljard heeft opgebracht. 
De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa.”

De film start met de twee hoofdrolspelers die toch niet zo heel veel zin hebben op met elkaar te gaan samenwerken. Ze hebben beide een hele andere werkstijl, en dat hun twee karakters met elkaar botsen, is binnen een paar minuten al duidelijk. Dit zet gelijk de toon van de film en zorgt voor een spanning. Je vraagt je steeds af of ze elkaar zullen gaan tegenwerken of elkaar zullen gaan helpen. Tegen het einde van de film blijkt samenwerken het beste idee. Toch heb je als kijker vanaf het begin al door dat dit de enige oplossing is, zeker wanneer ze het op moeten nemen tegen een cyborg.

Die cyborg wordt gespeeld door de indrukwekkende Idris Elba. Drie stoere kerels, en dan heb je nog Vanessa Kirby. Haar sterke personage, zowel fysiek als mentaal, doet menig man staan kijken in de film. Al snel wordt duidelijk dat ze niet onderschat mag worden. Al sluit de film uiteraard af met een snelle achtervolgingsscène, waarin de mannen de dame in nood moeten komen redden. Een beetje jammer, maar toch een klassiek beeld voor een doorsnee actiefilm.

Fast-Furious_-Hobbs-Shaw_st_8_jpg_sd-high_©-2019-Universal-Pictures

© 2019 Universal Pictures

De snelle auto’s? Check. Gave stunts? Check. Stunts die echt onmogelijk zijn maar toch naadloos worden uitgevoerd? Check. Achtervolgingsscènes met bijna te veel kogels om te overleven (maar het toch moeiteloos doen)? Check. Zoals je misschien wel door hebt, werd ik een beetje moe van de onhaalbare stunts. Hobbs en Shaw doen meerdere keren onmogelijke dingen, zelfs zo onmogelijk dat het voor de kijker lastig is om overtuigd te blijven van het niveau van realisme in deze film.

Realisme is overigens iets wat vooral in een van de laatste scènes helemaal overboord wordt gegooid om de film toch nog een soort van open einde te geven, ondanks dat de slechterik is verslagen. Ik kan hier niet veel over zeggen, want dan spoil ik de film. Maar mocht je deze recensie nou lezen na het zien van de film, dan weet je vast wel over welke scène ik het heb.

Vanessa Kirby as Hattie Shaw in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, directed by David Leitch.

© 2019 Universal Pictures

De nieuwe Fast & Furious film is snel, grappig en meeslepend. De chemie tussen de acteurs maakt dat je blijft kijken, maar door de onrealistische stunts en de toevalligheid van veel gebeurtenissen in de film, maakt hem nét niet sterk genoeg. Het is een vermakelijke film, maar verwacht ook niet meer dan dat. Ik keek de film in IMAX 3D en kan dat zeker aanraden!

Bestel hier tickets voor de film bij Pathé.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *