Filmrecensie: ‘Charlie’s Angels’

Vorige week dinsdag was ik door Universal Pictures NL uitgenodigd voor de première van de remake van de welbekende Charlie’s Angels. Ik ging er vol goede moed heen, want de vorige films waren altijd erg leuk geweest. Maar mag je deze film eigenlijk wel met haar voorgangers vergelijken?

© 2019 CTMG Inc All Rights Reserved

Datum: 9 januari 2019
Taal
: Engels
Lengte: 118 min.
Regisseur: Elizabeth Banks
Cast: Kristen Stewart, Naomi Scott, Noah Centineo, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Patrick Stewart, Sam Claflin
Beoordeling van IMDb: 4,1/10
Beoordeling: 3.5 Stars (3.5 / 5)

“Elizabeth Banks regisseert de nieuwe generatie stoere Charlie’s Angels – Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska – detectives die werken voor de mysterieuze Charles Townsend. De Townsend Agency is wereldwijd aan het uitbreiden en meerdere teams met slimme, zwaar getrainde badass vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.” [Universal Pictures]

Ik moet het toch eerlijk toegeven: de trailer van Charlie’s Angels ziet er super badass uit. Je krijgt meteen het gevoel dat je 1) veel vrouwelijke helden kunt verwachten, dat je 2) veel fantastische outfits voorbij zult zien komen en dan er 3) heel veel humor in de film zit. En dat is eigenlijk precies wat deze film je zal brengen. Niets meer, niets minder.

De drie Angels in glitter outfit on a mission.
Kristen Stewart, Ella Balinska en Naomi Scott in Charlie’s Angels.

Kick-ass personages

Laten we beginnen met de drie hoofdpersonen. Er is Elena, de IT genius die klokkenluider wordt wanneer haar bazen een product op de markt willen brengen dat niet veilig is. Wanneer ze gered moet worden door de Angels, besluit ze dat ze zelf ook Angel wil worden. Er is Angel Jane, all round bad ass en wilt kosten wat het kost haar vrienden beschermen. En dan is er nog Sabina, bad girl gone good, wie steeds sarcastische opmerkingen en grapjes maakt. Het trio werkt goed samen. Het is ook erg fijn om Kristen Stewart Sabina’s rol te zien vertolken – ze is grappig, gedurfd en kick-ass.

Dat vrouwen niet alleen on screen een grote rol spelen, blijkt wel uit de grote bijdrage van Elizabeth Banks. Ze speelt niet alleen een belangrijke vrouwelijke rol in de film, ze is ook nog eens de regisseur en heeft meegeschreven aan het script. Nothing is impossible!

De drie Angels on a mission.
Ella Balinska, Kristen Stewart en Naomi Scott in Charlie’s Angels.

Feminisme

Feminisme speelt een grote rol in de film, en dat zie je eigenlijk overal terug. Ik vond het ook erg fijn om te zien dat deze sterke vrouwen alle (mannelijke) slechteriken in mootjes hakken of te slim af zijn. Maar af en toe lag het er wel net iets te dik bovenop. Gelukkig kon ik erg genieten van de heldinnen die op opzwepende muziekjes in glitter outfits wonnen van sterke mannen. Ben ik jaloers op hun moves? Ja. Ja zeker.

Conclusie

Hoewel de verhaallijn wat bij elkaar geraapt voelt wat betreft scènes die niet altijd goed op elkaar aansloten, heb ik erg van de film kunnen genieten. Actie, fijne muziek, goede outfits en grappige dialogen maakte deze film tot een fijne film om te kijken op een gezellige avondje met vrienden in de bioscoop.

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *