"Eenzaam en extreem ver weg" release party

“Eenzaam en extreem ver weg” is een super gaaf en super nieuw scifi boek dat iets meer dan twee weken geleden uitgekomen is bij uitgeverij Moon Young Adult. Het boek gaat over een ruimteschip, Ventura, dat reist naar een planeet waar een signaal vandaan kwam wat een andere levensvorm gestuurd zou hebben. Het schip doet er echter 350 jaar over om de planeet te bereiken, en daarom is er een grote populatie mensen speciaal op het schip geplaatst om volgens een speciaal voorplantingsprogramma ervoor te zorgen dat ze op die planeet aan zouden komen. Het verhaal speelt zich af tijdens het 84ste jaar van het schip en de 16-jarige Seren wordt aan haar levenspartner gekoppeld volgens dat voortplantingsprogramma. Seren heeft daar helaas andere ideeën over en dat zorgt voor problemen…

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Op vrijdagavond 8 juli werden wij tussen 20:30 en 21:00 verwacht bij de sterrenwacht in Leiden. Samen met nog een aantal andere bloggers zouden we een Skype interview met Kate Ling hebben, de auteur van het boek, en daarna kregen we een rondleiding door de sterrenwacht, geheel in het thema van het boek. De sfeer was goed, het eten was lekker, we konden praten over een fantastisch leuk boek en we waren met allemaal booklovers: wat wil je nog meer?

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bij binnenkomst werden we opgewacht door een hapje (yummm) en drankje (échte bubbels). Zelfs het tafelkleed was helemaal in stijl en iedereen was opgewekt en had zin in de avond. Er werden meningen uitgewisseld over het boek en al snel ging iedereen zitten om te luisteren naar het verhaal van de uitgeefster van Moon Young Adult over de boeken die er aankomend half jaar uit zullen komen bij Moon (yay – exciting). Vervolgens begon het interview met Kate Ling via Skype. Iedereen kon zelf vragen stellen. Helaas wilde ze nog niets kwijt over het tweede boek wat volgend jaar verwacht wordt. (Als het EEEVW hebt gelezen, snap je natuurlijk wel dat er heel erg nodig een tweede deel moet verschijnen!!).

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het uur vloog voorbij en voor we het wisten was het al tijd voor de rondleiding door de sterrenwacht. Of je nu fan bent van sterren of niet, je werd meteen enthousiast van de rondleiding. Twee studenten vertelden vol passie over de sterrenwacht en over sterren en planeten vele lichtjaren verwijderd van onze aarde. Het gaf een extra dimensie aan het boek en deed het boek nóg meer tot leven komen. Mocht je zelf nog geïnteresseerd zijn in sterren, dan moet je zeker een keer langs gaan bij de sterrenwacht in Leiden. Er worden speciale rondleidingen gegeven die zeker aan te raden zijn.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na afloop kregen we nog een super leuke goodie bag mee. Het was een geslaagde avond en ik denk dat Moon een leuke release party heeft georganiseerd die voor andere boeken zeker herhaald mag worden! Top!

Heb jij Eenzaam en extreem ver weg al gelezen? Ja? Wat vond je er van? Laat het ons hieronder weten!

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *