Disney live-action-films

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Disney is haar oude tekenfilms aan het rebooten als live-action-films. Dat houdt in dat we de aankomende periode steeds meer kunnen gaan genieten van onze favoriete Disneyfilms. De meningen over de live-action-films zijn verdeeld – is het geldklopperij of is het het herbeleven van de classics? Ik denk dat het een combinatie is van beide. Wij kunnen steeds opnieuw genieten van de Disneyfilms, en Disney verdient er een goed zakcentje mee.

Maar welke films zijn er tot nu toe verschenen en welke staan er nog op de planning? Ik heb een handig overzicht voor je gemaakt!

1. Maleficent (2014)

Hoewel Maleficent niet het precieze verhaal van Doornroosje vertelt, is dit toch een live-action-film die gebaseerd is op een tekenfilm. Ik vond de film erg goed en Angelina Jolie vertolkte de hoofdrol van de slechterik ook erg sterk. Goed nieuws voor de fans: Maleficent 2 staat voor 2020 op de planning!

2. Cinderella (2015)

Totaal anders dan Maleficent, maar niet minder goed. Cinderella’s live-action-film is net zo dreamy als het origineel, mede dankzij Lily James die Assepoester vertolkt. Het was haar eerste grote rol en was het begin van een succesvolle carrière. Ze heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik weer helemaal verliefd ben geworden op dit sprookje.

3. The Jungle Book (2016)

Ik denk dat dit de enige live-action-film is die ik nog niet heb gezien, en ik vraag me tijdens het schrijven van dit artikel ook af waarom nog niet. The Jungle Book is een bijzondere, maar wel vrolijke film (dankzij de liedjes), en de dierenvrienden van Mowgli zorgen voor chaos in de jungle. Deze film verscheen op Netflix.

4. Beauty and the Beast (2017)

Persoonlijk is dit zowel mijn all time favorite Disneyfilm maar ook mijn favoriete live-action-film van Disney. Niet zo gek, want Belle is net zo’n grote boekenwurm als ik. Ik kan 100 dingen opsommen om duidelijk te maken waarom ik deze live-action-film echt heel tof vind. Maar Emma Watson is denk ik wel het grootste pluspunt 😉

5. Christopher Robin (2018)

Niet de meest bekende live-action-film van Disney, maar minstens net zo vermakelijk als de anderen. Ik herinner me nog dat ik als kind de films van Winnie the Pooh welke elke zondagmiddag kon kijken. Het is dan ook geen verrassing dat ik deze live-action-film ook op een regenachtige zondag met een kopje thee op de bank heb zitten kijken.

6. Marry Poppins Returns (2018)

Een fantastische, vrolijke Disneyfilm vol met bekende acteurs zoals Emily Blunt en Meryl Streep (do I need to say more?). Fijne liedjes, prachtige decor en goede effecten. That about sums it up. Het jaar 2018 zat vol met minder bekende juweeltjes, waar Marry Poppins Returns er zeker een van was.

7. Dumbo (2019)

Kort geleden verschenen, en helaas heb ik hem nog niet gezien. Ik ga hem zeker nog bekijken en ik kan niet wachten tot het liedje met de bekende tekst ‘You can fly’ weer in mijn oren klinkt. Note to self: het is wel een van de zieligste films van Disney, net als bij Bambi wordt het vast lastig om het droog te houden.

8. Aladdin (2019)

Nog korter geleden verschenen, en ik zag hem afgelopen week ik de bioscoop. Ik had nul verwachtingen, en hoewel ik van te voren had gehoord dat niet iedereen helemaal te spreken was over de film, kwam ik met een overheersend positief gevoel de film uit. Ik heb er van genoten en heb stiekem alle liedjes meegezonden. Zin om naar het verre oosten te gaan heb ik nu in ieder geval wel!

9. The Lion King (2019)coming soon

Dit is waarschijnlijk de most anticipated live-action-film van Disney tot nu toe, en je wordt doodgegooid met reclames voor deze heerlijke film. De originele film verscheen in 1994 (toevallig ook mijn geboortejaar), en nu, 25 jaar later, verschijnt hij als live action. Alleen al door de muziek van de trailer heb ik direct nostalgische gevoelens. Nog heel even wachten, want de film verschijnt volgende maand in de bioscoop.

10. Mulan (2020) – coming soon

Disney blijft live-action-films droppen, en zo ook een van mijn persoonlijke favorieten Mulan gaat een nieuwe versie krijgen. Liu Yifei, een Chinese superster, vertolkt de hoofdrol van Mulan. No pressure. Fijn dat een redelijk feministische Disney film als live-action-film gaat verschijnen. Ik kan niet wachten om Liu te zien vechten tegen de Hunnen!

Andere live-action-films die al op de planning staan:

  • Tink (TBC)
  • Cruella (TBC)
  • Lady and the Tramp (TBC)
  • Pinocchio (TBC)
  • The Little Mermaid (TBC)
  • Lilo and Stitch (TBC)
  • The Hunchback of the Notre Dame (TBC)

Wat is tot nu toe jouw favoriete live-action-film? En naar welke kijk jij het meeste uit? Laat het hieronder weten in de comments!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *