Deze 4 bioscoopfilms mag je niet missen!

Herfstweer of zomerweer – naar de bioscoop gaan is altijd een goed idee! De afgelopen periode zijn er ontzettend veel goede films verschenen* en daardoor zie je soms door de films… eh… de bioscoop niet meer. Juist! Daarom heb ik een lijstje gemaakt met de 4 films van nu waarvan ik vind dat je ze écht gezien moet hebben. Het is een variatie van genres, dus voor ieder wat wils! Enjoy en vergeet niet in de comments achter te laten wat jij van deze films vond of naar welke film jij nog wil gaan.

*First man moet nog verschijnen bij het schrijven van dit artikel, maar ik heb deze tijdens de landelijke première al wel kunnen zien.

A-Star-Is-Born_ps_1_jpg_sd-high_©-2018-Warner-Bros-Ent_All-Rights-Reserved1. A Star is Born
Release date:
4 oktober 2018
Hoofdrollen: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle en Sam Elliott
Genre: 
Drama
Tijdsduur:
136 minuten 
Verhaal:
In A Star Is Born schitteren Bradley Cooper en superster Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.
Mijn waardering: 5.0 Stars (5.0 / 5)
Mijn recensie: Ik wist niet zo goed wat ik van de film moest verwachten, maar ik heb hem inmiddels twee keer bekeken in de bioscoop. Waanzinnig goed geacteerd door zowel Cooper als Gaga, ze komen zeer geloofwaardig over doordat zij echt aanvoelen en rauwe emoties tonen. De dramatische verhaallijn wordt ondersteund door sfeervolle muziek – de soundtrack is werkgelijkwaar prachtig! Echt mijn favoriete film van dit moment!

First-Man_ps_1_jpg_sd-high_©-2018-Universal-Pictures2. First Man
Release date: 
18 oktober 2018
Hoofdrollen: Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler en Jason Clarke
Genre: drama
Tijdsduur: 141 minuten
Verhaal: In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures. Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.
Mijn waardering: 4.0 Stars (4.0 / 5)
Mijn recensie: Een bijzondere film die een exclusief kijkje geeft in de tot voorheen heel erg privé leven van de Armstrong familie. De film toont hoe heftig het leven van de familie was en hoe gevaarlijk de tests en vluchten waren die Neil maakte. NASA leek alles onder controle te hebben, maar dat was dus duidelijk niet zo. De manier waarop er gefilmd is draagt daar sterk aan bij, want je voelt direct hoe benauwend de situatie steeds was wanneer Neil in een raket stapte om een vlucht te maken. De film duurt wel lang en geeft bevat veel details, dus je moet er wel even rustig voor gaan zitten.

A-Simple-Favor_ps_1_jpg_sd-high3. A Simple Favor
Release date: 27 september 2018
Hoofdrollen: Anna Kendrick, Blake Lively, Rupert Friend, Andrew Rannells, Henry Golding en Linda Cardellini
Genre: misdaad, thriller (met een vleugje comedy)
Tijdsduur: 117 minuten
Verhaal: In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. Als de drukbezette Emily op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door Stephanie is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega’s lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin. Als ze dieper in de duistere geheimen van Emily’s verleden graaft komt ze terecht in een wereld waarin niets is wat het lijkt vol onverwachte gebeurtenissen en bedrog, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.
Mijn waardering: 4.0 Stars (4.0 / 5)
Mijn recensie: Ik ging als fan zijnde van Blake Lively naar deze film en moet toegeven dat ik niet teleurgesteld was toen ik weer naar buiten liep. Ik wil niet zeggen dat het een echte diehard thriller is, maar spanning en mysterie zit er zeker in deze film. Als kijk word je vooral geboeid door het mysterie van Emily. Wat voor persoon is zij? Waarom is ze verdwenen? Uiteindelijk beland je in een achtbaan aan plottwist en weet je pas tijdens de laatste minuut van de film hoe het nou echt zit. Gelukkig brengen de acteurs de nodige humor in de film, waardoor de 117 minuten goed uit te zitten zijn. Het enige minpuntje is wel dat je nou niet precies weet of je de film serieus moet (of kan) nemen…

Venom_ps_1_jpg_sd-high_©-2017-CTMG-Inc-All-Rights-Reserved4. Venom
Release date: 4 oktober 2018
Hoofdrollen: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze en Reid Scott
Genre: actie
Tijdsduur: 112 minuten
Verhaal: Tom Hardy is te zien als de mysterieuze Venom, een van Marvel’s stoerste en dodelijkste personages.  Onderzoeksjournalist Eddie Brock ontdekt een geheim project waarbij gebruik gemaakt wordt van een buitenaards wezen om supermensen te maken. Zelf raakt hij erbij betrokken als een van de wezens zijn lichaam overneemt. [Filmtotaal]
Mijn waardering: 3.5 Stars (3.5 / 5)
Mijn recensie: Voor Marvel-films wil ik vrijwel altijd naar de bioscoop afreizen, en voor Venom wilde ik dit al helemaal, omdat het dit maal niet om een échte superheld ging, maar meer om een soort slechterik. De film heeft enorm veel actie en humor, zoals we ook zien in bijvoorbeeld Deadpool. Het acteerwerk was vooral sterk wanneer Tom Hardy (Brock) sprak met Venom, waarin hij overduidelijk in de war was en gefrustreerd leek te zijn door zijn onmacht. Wat wel miste was een diepgang in de verhaallijn en referenties naar het geheel van Marvel-films, wat andere Marvel-films vaak wel hebben.

Films die ik deze maand zeker nog ga bekijken:
– Johnny English strikes again
– The Children Act
– The House with a Clock in its Walls
– Bad Times at the El Royale
– De Dirigent

Welke films wil jij graag zien?

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *