De Harry Potter Pop-Up Store fotoverslag + virtuele rondleiding

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht was het eindelijk zo ver: om 00:01 ging de Pop-Up Store op Utrecht Centraal open en mocht Harry Potter en het vervloekte kind eindelijk verkocht worden aan de grote rij verwachtingsvolle fans. Jikke en ik mochten eerder naar Utrecht Centraal komen om een foto- en videoverslag te maken van de Pop-Up Store en de opening. Alle foto’s die je hieronder vindt, zijn gemaakt door Jikke Patist. 

dsc_7732

Het eerste wat je ziet als je op Utrecht Centraal voor de Harry Potter Pop-Up Store staat, is het bordje: Perron 9 3/4. En dat is ook precies het aantal weken dat de Pop-Up Store van Harry Potter open zal blijven. Dat betekent dat je rustig tijdens de kerstvakantie langs kan komen, of vlak daarvoor, om kerstinkopen te doen!

 

dsc_7737

Toen Jikke en ik de Pop-Up Store in mochten, was het nog geen 19 november en dus mochten de boeken van Harry Potter en het vervloekte kind nog niet verkocht worden. Overal in de winkel stonden de dozen al opgestapeld, klaar om om 00:01 opgemaakt te worden. Leuk feitje: dit stond ook, precies zo, heel letterlijk, op de dozen gedrukt. Spannend!

 

dsc_7743

Zodra je de Harry Potter Pop-Up Store betreedt, merk je meteen dat er met heel veel liefde voor het interieur is gezorgd. Alle details kloppen. Door de hele winkel heen vind je notitieblokjes, de Harry Potter paperbacks die dit jaar bij de Harmonie uit zijn gekomen en zoals je hier op de foto kan zien, ook andere goodies zoals de bril en een veer. De winkel straalt warmte uit en vooral ook liefde voor Harry Potter.

 

dsc_7779

Jikke en ik waren het hier over eens: dit was een van de mooiste ruimte van de Pop-Up Store. Het is een ronde ruimte, met aan alle wanden boeken, van het plafond tot de grond. In het midden licht een prachtig kunstig opgestapelde toren boeken met het script van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Deze versie is paars met gouden letters, echt fantastisch! Wanneer de Nederlandse vertaling uitkomt, is nog niet bekend. Gelukkig zijn er genoeg (Nederlandse) boeken in de Pop-Up Store te vinden, dus zul je niet met lege handen naar huis gaan!

 

dsc_7814

Heb jij alle boeken al? Dan hoef je ook niet met lege handen naar huis. De Pop-Up Store staat namelijk vol met goodies. Je vind er t-shirts, dvd’s, notitieboekjes, mokken, pins, pennen, armbanden, kettingen, props uit de film en natuurlijk de toverstokken van Harry, Ron, Hermione en de rest van de personages uit de Harry Potter-serie. Neem een goed gevulde portemonnee mee, want je wordt er super hebberig van. Lichtpuntje: de prijzen zijn goed en niet al te hoog!

 

Ook zo benieuwd naar de Pop-Up Store of ben je al geweest? En wat wil je kopen/heb je gekocht? Laat het ons weten! Vergeet ook vooral niet om bovenstaande slide-show te openen om alle foto’s te bekijken voor een nog beter beeld van de winkel! En voor nu… snode plannen uitgevoerd 😉

 

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

5 reacties

    • Hoi Emma, de pop-up store heeft alle boeken in het Nederlands, behalve het script van Fantastic Beasts and Where to Find Them, want dat (paars met gouden) boek is nog niet vertaald. Voor de rest hebben ze de ‘volwassen’ HP paperbacks, maar ook die leuke nieuwe. De boeken bij de Fantastic Beasts film staan er ook in het NL. Echt de leesboeken van HP heb ik niet in het Engels gezien. Harry Potter and the Cursed Child ligt er natuurlijk wel, en nu dus ook in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *