#DBCapocalyps (+ winactie)

Whohoo! Eindelijk kunnen we het bekend maken! Onze super coole ‘einde van de wereld’-winactie. Maar wat houdt dat precies in? En waarom is het een actie? En kun je er ook iets mee winnen? Ja – ik ga het je allemaal uitleggen. Ready? Here we go!

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken: zombies (zoals in The Walking Dead), een virus (zoals in The Maze Runner), aliens die de aarde overvallen (zoals in The Fifth Wave) of een mega vloedgolf (zoals in 2012). Al deze scenario’s kunnen het einde van de wereld betekenen. En op al deze scenario’s kun jij je natuurlijk voorbereiden. En wij ook!

winactie

Op zondag 20 november lopen Ellen, Judith en Nanouk van Utrecht naar Amersfoort (27,5 km). Wat veel boeken, films en series over het einde van de wereld namelijk gemeen hebben, is dat je vaak in een situatie terecht komt waarin je geen beschikking hebt over een auto/trein of gps. Complete chaos zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen boontjes moet doppen en dan wel zonder de moderne technologie waar we nu zo veel waarde aan hechten. Hoe dan ook: van al deze scenario’s, hebben wij het scenario van de serie Revolution gekozen (2 seizoenen, 44 aflevering op Netflix). In de wereld van Revolution heeft de mens ervoor gezorgd dat we geen beschikking meer hebben over elektriciteit, batterijen, auto’s en gps-sytemen. Wij zullen dus op zondag 20 november ook helemaal zonder behulp van technologie onze weg naar Amersfoort moeten vinden.

Als eerste zullen wij ons natuurlijk preppen: wat neem je mee en wat doe je aan? Wat eet je als je weet dat je een reis van zeker 27,5 km gaat afleggen? Vervolgens stippelen wij een route uit, die wij natuurlijk bekend maken op onze blog. En dan gaat de lol beginnen: wij mogen namelijk onderweg allerlei leuke prijzen weg geven! Maar hoe werkt dat precies?

MEEDOEN
We starten om iets voor 11 met een livestream in Utrecht. Onderweg naar Amersfoort maken wij een aantal stops. Eerder vermeldden wij al dat we zonder gps onze weg naar Amersfoort zouden vinden. Natuurlijk hebben wij wel een telefoon bij ons. Tijdens elke stop (die geven wij een week van te voren aan), doen wij via onze Facebook-pagina een livestream van een paar minuten. In die livestream updaten wij jou over hoe het lopen gaat en vertellen wij hoe je de prijs van die ‘stop’ kunt winnen. De livestream publiceren wij op Facebook. (Zoals het er nu uit ziet maken wij minimaal 3 stops, maximaal 5.) Wij komen hopelijk om 18:00 aan in Amersfoort noord, waar onze reis eindigt.

WINNEN
Elke ‘stop’ staat gelijk aan één prijs. Je hebt tot ‘s avonds 23:59 om je antwoord in te sturen naar info@dutchbookchick.com EN op social media (Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr etc) te noemen dat je meedoet met de hashtag #DBCapocalyps. Voorbeeld: “Ik doe mee om het boek X te winnen via #DBCapocalyps”. Het enige wat je dan hoeft te doen is daar een screenshot van te maken, antwoord te geven op de vraag en dat naar ons te mailen! Er is ook een extra prijs voor degene die als EERSTE alle antwoorden heeft gemaild. Diegene krijgt sowieso een prijs van ons! En welke dat is… houden wij nog even geheim!

Wij hopen natuurlijk dat wij levend aankomen in Amersfoort, waar de ouders van Nanouk ons opwachten met een bord warm eten. Gelukkig weten wij dan hoe we veilig de route af moeten leggen (ik, Nanouk, wilde altijd al weten hoe ik bij mijn ouders zou moeten komen in zo’n situatie – er vanuit gaande dat mijn fiets gestolen zou zijn of een lekke band zou hebben). 

Laat ons weten wat je van de actie denkt en of je zelf ook wel zou willen weten hoe je jezelf moet voorbereiden op het einde van de wereld!?

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *