Boekpresentatie "Daan & Nadia" van Esther Walraven bij Speelboek

Afgelopen woensdag 17 februari vierden we bij SpeelBoek te Amersfoort de release van “Daan & Nadia”, geschreven door Esther Walraven. Deze middag was er ruimte om vragen te stellen aan de auteur zelf, kon je lekker kletsen met andere booklovers, leden van de Leesfabriek, leden van het Best of YA Promoteam aanwezig (Joost, Reza & ik) en was de uitgeverij natuurlijk zelf ook aanwezig. Een gezellige middag met die John, van SpeelBoek / De Leesfabriek samen met uitgeverij Best of YA (Unieboek | Spectrum) had georganiseerd. En roze koeken ontbraken natuurlijk niet!

(Alle foto’s uit deze post heb ik geleend van SpeelBoek)

daanennadia2

Foto: John heeft de kast bij SpeelBoek goed gevuld met “Daan & Nadia” boeken!

Zelf was ik aanwezig op het evenement als lid van het Best of YA Promoteam, maar stiekem kom ik super vaak bij SpeelBoek in Amersfoort! De winkel was dan ook niet voor niets uitgeroepen tot favoriete boekhandel van 2015?! Ik was iets wat vroeg aanwezig in Amersfoort – de stad waar ik zo’n 8 jaar lang heb gewoond. John begroette mij vrolijk terwijl hij de koekjes en drankjes voor het evenement klaar zette voor een middag/avond vol gezelligheid. Joost en Reza kwamen al snel binnen, en niet veel later vulde de ruimte zich met allemaal booklovers.

Toen Esther Walraven binnen kwam, voelde het meteen goed aan. Ze was vrolijk, lief en beantwoordde geduldig alle vragen. Ze was de hele middag het zonnetje in huis. Ondanks de zware onderwerpen, hebben we heel veel met haar gelachen. Iedereen had de kans hun vragen te stellen. Die varieeërden trouwens van serieuze vragen (zijn de personages op jouw leven gebaseerd?) tot aan hele random vragen (wat is je favoriete plant?). Kortom: een kleurrijk gezelschap die allemaal iets te zeggen hadden over “Daan & Nadia”. Het fijne was dat de meeste mensen verrast waren door het boek. Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening (en smaak!) hebben, maar het voelde toch goed om te horen hoeveel complimentjes Esther kreeg voor haar YA debuut.

daanennadia1

Foto van links naar rechts: Esther van Best of YA, Celine, Charlotte, Nanouk (ik), Joost, Reza en Suze

Na een lang gesprek van bijna 1,5 uur, was het tijd om boeken te kopen en die ook te laten signeren door Esther Walraven herself! Esther, super bedankt dat je het boek voor mij mee had genomen! Ik had hem natuurlijk al als PDF gelezen, maar een fysiek (gesigneerd!) exemplaar is natuurlijk nog veel leuker 🙂 Het was maar goed dat John zo veel “Daan & Nadia” boeken had ingeslagen, want ze vlogen als warme broodjes over de toonbank. Wat was het een gezellig middag/avond!

daanennadia3

Foto: tijd voor een groepsfoto! Helemaal links zie je Esther Walraven stralen 🙂

Ik wil iedereen bedanken die er bij was, en in het bijzonder John, de uitgeverij en Esther Walraven: het was een intiem, gezellig en leuk evenement en ik denk dat iedereen er plezier heeft gehad. Ik spreek denk ik voor in ieder geval het Best of YA Promoteam als ik zeg dat we hopen dat iedereen “Daan & Nadia” moet lezen omdat het zo’n prachtig boek is!

 

Wat denk jij? Heb je het boek al gelezen, of ga je dat binnenkort doen?

 

Benieuwd? Je kan het boek hier natuurlijk gewoon bestellen:

 

 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *