Blossom Books Baking Challenge

Hallo lieve lezers,

Iets meer dan een maand geleden ontvingen 10 bloggers, waaronder ik, een grote envelop van uitgeverij Blossom Books. In die envelop zat Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli, maar ook een brief met een opdracht en een recept met Oreo koekjes. Alle 10 de bloggers werden door Blossom Books uitgenodigd om het bijgevoegde recept uit te proberen. Elke blogger heeft een ander recept gekregen om zich helemaal op uit te leven. Natuurlijk moest ik de uitdaging aannemen – Oreo koekjes en boeken. Een betere combinatie bestaat er niet, toch?

Mijn recept hield in dat ik Oreo cheesecake cupcakes moest maken. Simon zou trots op mij zijn. Twee pakken Oreo koekjes gingen er in een mum van tijd doorheen. Wat verschrikkelijk. Wat een zware opdracht had ik gekregen van Blossom Books. Oh nee – toch niet! Ik heb besloten een super tof filmpje te maken. Ik kom uit de kast: als oreo-lover. Ik zal er gewoon maar eerlijk over zijn.

Oké, genoeg gekletst. Het is tijd voor het ECHTE werk. Namelijk: het bakken! In het filmpje kun je alles zien en horen. Helaas nog niet ruiken of proeven. Over 10 jaar zal dat misschien wel weer nodig zijn! Klaar voor dit awesome-oreo-tastische filmpje? GO!

Ben je ook een beetje een bakdummie net als ik? Hieronder nog even een precieze lijst met ingredienten! Het is super easy.

 Ingrediënten:
2 eieren
50 gram suiker
200 gram roomkaas (mon chou)
100 gram volle kwark
90 gram oreo’s + 8 hele
koekjes (2 pakjes koeken)

Zoals ik al vertelde: voeg de eieren, suiker, mon chou en kwark aan elkaar toe en mix goed. Voeg er kleurstof aan toe als je  creatief wilt zijn. Plet wat overheerlijke oreo’s en mik die ik de kom… en roeren maar! Vergeet niet de oven alvas voor te verwarmen op 150 graden! Leg op de bodem van elke cupcake vorm een oreo en doe er dan beslag in. Zet ze vervolgens 30-35 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen en opstijven in de koelkast. Succes gegarandeerd!

 

SMULLEN MAAR!

 

Nog vragen over dit recept? Let me know! Ik ben geen chef kok, maar proberen kan geen kwaad! En geloof mijn zusje, wie mij overigens met heel veel liefde heeft geholpen met filmen; in ruil daarvoor mocht ze de cupcakes eten. Het was een goede deal. That’s all I’m saying.

Ik ga nu heerlijk genieten van mijn cupcakes! In de tussentijd kunnen jullie hier een leuk fotoverslag zien, in samenwerking met Iris van DoubleCharm.

IMG_9231 resized

IMG_9233 resized

IMG_9232 resized

IMG_9227 resized

IMG_9228 resized

IMG_9229 resized

admin

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *