Best of YA Promoteam 2.0

Hoera! Nog geen maand geleden kreeg ik de verlossende mail om 16:00 dat ik onderdeel zou uitmaken van het Best of YA Promoteam 2.0 van uitgeverij Uniboek | Spectrum. Samen met Joost, Reza, Jessica, Jikke en Melissa zal ik in 2016 samen werken met de uitgeverij om promotie maken voor hun boeken en “to share the booklove”. 

12622246_1060770993973524_5553904146785636663_o

 

Van links naar rechts: Jessica, Jikke, Melissa, Joost, Reza en Nanouk (ik)

De uitgeverij
Best of YA
is onderdeel van uitgeverij Unieboek | Spectrum. Uitgeefster Susanne Diependaal staat aan het hoofd van Best of YA, Sandra van Mook gaat over de promoties. Zij begeleidt ons Promoteam. Best of YA zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken: zij geven vele grote YA titels in Nederland uit. Zowel vertaalde als oer-Nederlandse boeken. Hun bekendste series zijn denk ik wel die van The Hunger Games, Divergent en The Selection. Elk jaar organiseren zij ook het Best of YA Event. De eerste editie was met Lauren Kate (lees HIER), de tweede editie was met Kiera Cass (lees HIER) en de laatste editie was met Veronica Roth (lees HIER). Naast dat ze leuke boeken uitgeven, en toffe evenementen organiseren, is er dit jaar YALFest. Samen met uitgeverij BlossomBooks hebben ze een dag vol met bekende auteurs, boeken, vloggers en bloggers georganiseerd. En het beste: het event is al helemaal uitverkocht. Kortom: dynamisch, fris en super tof!

Het team
Het team bestaat dit jaar uit slechts 6 personen, voorgaande jaren waren dat er meer. Daarom de titel “Promoteam 2.0”. We gaan het dit jaar even anders doen. Hartstikke tof. 2 heren, 4 dames. Bijna eerlijk verdeeld 😉

De introductiedag
Vrijdag 29 januari zijn we voor het eerst als team in Houten op het hoofdkantoor van de uitgeverij geweest. En wat een toffe dag was dat! Eerst kregen we taart met koffie en een pep talk van Susanne en Sandra. Leuk stel 😉 We kregen uitleg over het jaar en allemaal toffe informatie om ons klaar te stomen voor een jaar promotie maken voor Best of YA. Na de kennismaking kregen we een Best of YA tas met daarin alvast wat boeken en promotie materiaal. Ik was helemaal blij. Daarna was de fotoshoot: eerst de brave foto’s, daarna een teamfoto. Iedereen had het prachtige Best of YA Promoteam shirt aan. Daarna gingen we met z’n allen eten in de kantine, waar iedereen van de uitgeverij tussen de middag eet. Super gezellig en mega goed geregeld. En daarna kwam het meest gekke, bijzondere en stiekem leukste van de dag: we gingen met z’n alle met poeder verf (Holy Powder) filmpjes maken. Dus terwijl er poeder op je werd gegooid in alle kleuren van de regenboog, werd dat met een camera opgenomen. We zaten allemaal helemaal onder de poeder. En daarna nog als groep. De collega’s van de uitgeverij hebben bijna even veel pleziers als wij gehad. Wauw. Hieronder kun je het resultaat bewonderen.

En nu…
Vanaf nu gaan we natuurlijk als team heel veel lezen en kletsen in de app groep die eigenlijk al vanaf dag 1 druk bezocht is. Boeken, films, series & social media worden er allemaal op besproken. Het team voelt heel goed aan, de uitgeverij is 100% geweldig en ik heb er heel veel zin in!

CaSLa41WkAAMaZG

TO BE CONTINUED…

 

admin

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *