5x spannende films in november en december

Sinterklaas staat voor de deur, de kerststollen liggen al in de winkel en Netflix heeft al weer een aantal nieuwe original kerstfilms aangekondigd. Ook in de bioscoop kun je de aankomende weken een aantal hele goede films bekijken. Nee – deze post draait niet om kerstfilms, maar juist hele spannende films die je niet mag missen!

 

Fantastic-Beasts_-The-Crimes-of-Grindelwald_ps_1_jpg_sd-high_©-2018-Warner-Bros-Ent-All-Rights-Reserved-Harry-Potter-and-Fantastic-Beasts-Publishing-Rights-©-JKR1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Release date:
 16 november 2018
Hoofdrollen: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Dan Fogler, Claudia Kim, Jude Law, Johnny Depp en Callum Turner
Genre:
Avontuur
Tijdsduur:
134 minuten 
Verhaal: 
Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald met de hulp van Newt Scamander gevangen genomen door Macula. Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

 

I-Still-See-You_ps_1_jpg_sd-high_©-2018-Entertainment-One2. I Still See You
Release date:
 29 november 2018
Hoofdrollen: Bella Thorne, Aidan Ritchie, Marina Stephenson Kerr, Dermot Mulroney
Genre:
 Thriller
Tijdsduur:
98 minuten 
Verhaal: 
Negen jaar geleden scheurde de wereld open; een apocalyptische gebeurtenis waarbij de scheiding tussen leven en dood vervaagde. Spookachtige wezens genaamd Remnants leven nu samen met de levenden. Na jaren van wederzijdse harmonie bedreigt een Remnants het leven van een jong meisje. Hij stuurt haar op een missie die haar leven voor altijd verandert.

 

Robin-Hood_ps_1_jpg_sd-high3. Robin Hood
Release date:
 22 november 2018
Hoofdrollen: Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Tim Minchin
Genre:
 Actie, avontuur
Tijdsduur:
117 minuten 
Verhaal: 
Robin van Loxley, een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff. Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

 

Mortal-Engines_ps_1_jpg_sd-high_©-2018-Universal-Pictures4. Mortal Engines
Release date:
 6 december 2018
Hoofdrollen: Hugo Weaving, Robert Sheehan, Ronan Raftery, Stephen Lang, Leila George, Jihae
Genre:
 Fantasy, actie, avontuur
Tijdsduur: –
 minuten 
Verhaal: 
Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen. Tom Natsworthy, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht.

 

TFBEE_INTL_PAYOFF_GG_BRIDGE_PRINT_1_SHT_NED.indd5. Bumblebee
Release date:
 20 december 2018
Hoofdrollen: Hailee Steinfeld, John Cena, Abby Quinn, Stephen Schneider, Pamela Adlon, Rachel Crow, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Grace Dzienny, Ricardo Hoyos
Genre:
Actie, avontuur
Tijdsduur: –
 minuten 
Verhaal: 
Deze nieuwe actie-avonturenfilm begint in 1987, als Bumblebee zich schuilt houdt in een autokerkhof in een klein Californisch badplaatsje. Charlie (Hailee Steinfeld), een avontuurlijke tiener, ontdekt de zwaar beschadigde Bumblebee. Bumblebee is geproduceerd door Lorenzo di Bonaventura and Michael Bay, oftewel de veteranen van de Transformers-franchise, samen met uitvoerend producenten Steven Spielberg, Brian Goldner en Mark Vahradian. Chris Brigham (Argo, Inception) treed took op als uitvoerend producent. Het scenario is afkomstig van Christina Hodson (Unforgettable).

 

Naar welke film kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 25 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Digital Product Manager at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *