5x films in augustus die je niet mag missen!

De zomer(vakantie) is aangebroken en dat betekent dat er weer een aantal hele toffe films zullen draaien in de bioscoop. Er is een gevarieerd en uitgebreid aanbod aan romantische comedies, actiefilms, scifi en horror films. Om jullie een beetje op weg te helpen, heb ik een overzicht gemaakt met de 5 films die je écht niet mag missen!

5x films augutus

(Er verschijnen nog veel meer films in augustus. Na deze lijst nog niet overtuigd of bang dat je niet genoeg films hebt om te kijken? Check dan even de ‘verwacht’ lijst van Pathé.)

Everything, Everything1. Everything, Everything
Release date: 17 augustus 2017
Hoofdrollen: Amandla Stenberg en Nick Robinson
Genre: Comedy, drama en romantiek
Tijdsduur: 96 minuten
Verhaal: Everything, Everything vertelt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Maddy en Olly. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon.
Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening  willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen. [Pathé]

Logan Lucky2. Logan Lucky
Release date: 24 augustus 2017
Hoofdrollen: Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes en Daniel Craig
Genre: Comedy
Tijdsduur: 119 minuten
Verhaal: Broers Jimmy en Clyde Logan proberen een vloek binnen de familie ongedaan te maken. Dit willen ze doen door een overval te plegen tijdens een NASCAR-race op Charlotte Motor Speedway. [Filmtotaal]

 

 

Atomic Blonde3. Atomic Blonde
Release date: 10 augustus 2017
Hoofdrollen: Charlize Theron en James McAvoy
Genre: Actie, Thriller
Tijdsduur: 115 minuten
VerhaalIn de zenuwslopende actiethriller Atomic Blonde speelt Charlize Theron een dodelijke agent van MI6.
In de film volgen we haar in Berlijn, een stad vol verraderlijke dubbelspionnen, waar bovendien een gespannen sfeer hangt vanwege een dreigende revolutie. Agent Lorraine Broughton is het kroonjuweel onder de Britse geheim agenten in dienst van Hare Majesteit. Zij is een sensuele superspion en ze is bereid om al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Ze wordt in haar eentje het instabiele en onrustige Berlijn in gestuurd om een zeer belangrijk dossier af te leveren. Ze gaat een samenwerking aan met de lokale bureauchef David Percival (James McAvoy) om te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel. [Pathé]

The Hitman's Bodyguard4. The Hitman’s Bodyguard
Release date: 17 augustus 2017
Hoofdrollen: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Gary Oldman
Genre: Actie, Comedy
Tijdsduur: 120 minuten
VerhaalAls een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt.
Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson). Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt. In de actiekomedie zijn de overige hoofdrollen weggelegd voor Elodie Yung en Salma Hayek. [Pathé]

The Big Sick5. The Big Sick
Release date: 3 augustus 2017
Hoofdrollen: Kumail Nunjiani en Zoe Kazan
Genre: Comedy, Romantiek
Tijdsduur: 119 minuten
VerhaalNa een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.
Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen. The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren. The Big Sick ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar. [Pathé]

Zoals ik al had geschreven, verschijnt er een grote diversiteit aan films in de zomer(vakantie). Naar welke kijk jij het meeste uit?

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 22 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Metadata & Digital Marketing Coördinator at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *