HIDDEN FIGURES WINACTIE

Neem drie (of vier) Afrikaans-Amerikaanse vrouwen uit de jaren ’50, de NASA en hele toffe muziek van Pharrell Williams. Wat krijg je dan? Juist ja – een film die je niet wilt missen! Hidden Figures is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly. Zij deed onderzoek naar hoe deze powervrouwen de NASA hielpen om de eerste Amerikaan de ruimte in te sturen én hem naar de maan te sturen. 

WinactieHiddenFigures

5 x waarom je het boek moet lezen
1. Het boek staat bomvol met mindblowing informatie waar je nog niets van wist. Vrouwen die bij de NASA werkten? Met een getinte huidkleur? In de jaren ’50? Klinkt ongelooflijk, en dat het is het ook een beetje. Maar toch is het echt gebeurd!
2. Eén woord: powervrouwen. Shetterly heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de vrouwen die de NASA hebben geholpen daar waar mannen het probleem niet konden oplossen. Al deze vrouwen hebben knappe koppen. Girlpower!
3. Het boek leest gewoon heel lekker weg. Het is een goede afwisseling van fictie en non-fictie. Dat is wel belangrijk om te weten: daar waar de film echt fictie is, is het boek vooral non-fictie. Shetterly vertelt wat ze allemaal ontdekt heeft. Ze vertelt het verhaal van de powervrouwen.
4. Wie de film ziet, snakt naar meer informatie. En dit boek is een PERFECTE aanvulling op de film. Stiekem kan je trouwens het boek ook prima lezen zonder het zien van de film, hoor. Maar ze vullen elkaar perfect aan!
5. Dit boek is cultureel gezien heel belangrijk voor de Amerikaanse geschiedenis, maar ook voor de Nederlandse geschiedenis. Dit boek opent je ogen en geeft je de boodschap mee dat no matter what je je eigenlijk nooit tegen moet laten houden door mensen die zeggen dat je iets niet kan.

5x waarom je de film moet zien
1. Did I say Pharell Williams? Deze muzikale held blijkt ook heel goed te zijn in het produceren van films. Dat aspect komt duidelijk naar voren in de film. De muziek is soepel vervlochten met de scènes waardoor de film nog leuker is om naar te kijken. Ik waarschuw je wel: het nummer “Runnin'” blijft zeker nog een aantal dagen in je hoofd hangen.
2. Geweldige actrices. Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Moná zullen je hart stelen. Ze komen geloofwaardig over, laten zien dat vrouwen heel krachtig kunnen zijn maar weten het ook op zo’n manier over te brengen dat je lachend van je stoel rolt tijdens sommige scènes. Wat wil je nog meer?!
3. Humor. Humor. Humor. Hoewel het een zwaar en belangrijk onderwerp is, zijn de filmmakers erin geslaagd om er toch een toegankelijke film van te maken. De film zal je raken, maar hij zal er ook voor zorgen dat je niet meer bij komt van het lachen. Ook hier moet ik verwijzen naar het nummer “Runnin'”. Deze wordt gebruikt in een scène waarin één van de hoofdpersonen telkens van gebouw naar gebouw moet rennen. Ik kwam niet meer bij van het lachen.
4. Hidden Figures is genomineerd voor maarliefst twee Oscars! Hoewel ze deze helaas niet gewonnen hebben, blijkt uit zo’n nominatie wel dat het hier gaat om een echte kwaliteitsfilm die je niet mag missen!
5. Na het zien van de film zul je misschien anders over bepaalde dingen gaan denken. Net als het boek geeft de film de boodschap mee dat als je iets wilt bereiken, je daar voor moet vechten en je soms een beetje out of the box moet denken.

 

Wat kan je winnen?
– Twee kaartjes voor de Hidden Figures-film
– Het boek Hidden Figures van Margot Lee Shetterly

Hoe kan je winnen?
Omdat ik zo veel mogelijk mensen een kans wil geven om mee te doen, kan dat op drie verschillende manieren. Uiteraard mag het ook op alle drie de manieren – dan maak je extra kans!

 1. Reageer hieronder waarom jij graag de kaartjes en het boek wilt winnen en met wie je dan naar de films zou gaan.
 2. Deel het Facebookbericht en tag de persoon met wie je naar de film zou willen gaan.
 3. Regram de foto op Instagram, tag Dutch Book Chick en laat in de regram weten waarom jij wilt winnen!

Meedoen kan nog t/m vrijdag 24 maart. Op zondag 26 maart maken wij de winnaars bekend!

 

Succes!

Nanouk Meijer

Nanouk is the founder and owner of the website. She runs the website, takes care of the lay-out, give-aways, social media, book reviews and events. She is 22 years old and graduated from 'Comparative Literature' at Utrecht University. She is Metadata & Digital Marketing Coördinator at HarperCollins Holland and staff reviewer at YA Books Central. She breaths books.

12 Comments

 1. Toen ik de trailer voor de film zag was ik meteen super enthousiast. Ik wist eigenlijk niet dat het een boekverfilming was, en ik lees graag het boek voor of na de film. Dus ik zou het echt super graag winnen

 2. Mij lijkt het boek en de film er leuk omdat ik graag boeken lees waaron sterke vrouwen de hoofdrol spelen. Ik zou samen met mijn zusje naar de film gaan, ik weet zeker dat zij deze film echt leuk zou vinden.

 3. Kayleygh en ik hebben het mega druk met afstuderen, dit zou een leuk uitje zijn voor wat afleiding.

 4. Deze week werd ik al getipt om deze film te gaan zien. En nu komt deze toffe actie voorbij. Voorbestemd? Telepathie? Who knows? Dit artikel heeft me overgehaald om zeker te gaan! Nu nog afwachten of dat via deze winactie kan. Fingers crossed

 5. Ik ben heel erg benieuwd naar de film en ik ben dol op films met in de hoofdrol een sterke vrouw, nou hierin zijn minstens 3 sterke vrouwen in de hoofdrol. Dan belooft een geweldige film te zijn 🙂

 6. Dit zou echt super gaaf zijn om te winnen! Sinds de trailer uit was, keek ik al enorm uit naar deze film. Daarna hoorde ik pas dat het gebaseerd was op een boek, dus nu wil ik uiteraard het boek ook graag lezen! Helaas heb ik nog geen tijd (en geld) gehad om naar de film te gaan en het boek te kopen, dus deze prijs zou echt van pas komen! 🙂 Ik zou dan naar de film gaan met mijn zusje.

 7. Ik wil graag mijn moeder meenemen, omdat ze sinds het zien van deze trailer over niets anders meer praat!

 8. Ik wil graag de kaartjes en het boek leren omdat ik eigenlijk niks weet over dit onderwerp. Ik zou er graag meer over willen leren door het boek te lezen en de film te zien. Want zoals Stephen King schreef: “Learning itself is a present, you know. The best one anybody can give or get.”

 9. Ik wil graag de kaartjes en het boek winnen omdat ik eigenlijk niks weet over dit onderwerp. Ik zou er graag meer over willen leren door het boek te lezen en de film te zien. Want zoals Stephen King schreef: “Learning itself is a present, you know. The best one anybody can give or get.”

 10. Een film met powervrouwen, wat is er nu beter dan dat? Een klasgenootje raadde me aan dat deze film echt heel goed is en na het zien van de trailer ben ik zelf nog nieuwsgieriger geworden. Ik zou mijn zus meenemen, dan hebben we allebei even een leuk uitje tussen school en werk door!

 11. Heb net eindelijk (na bijna twee maanden wachten) te horen gekregen dat mijn Bachelor aanvraag goedgekeurd is en ik dus geslaagd ben. Aangezien ik wiskunde studeer, nu druk bezig met mijn master, en dit verhaal over sterke, onafhankelijke, technische vrouwen gaat, wil ik hem super graag zien, bovendien gaat het over een waargebeurd verborgen stukje historie en ik ben gek op geschiedenis (ook de recentere). Graag zou ik samen met mijn vriend gaan, even lekker samen ontspannen ter compensatie voor al die avonden dat ik aan het leren ben!

 12. De film lijkt mij prachtig ik wil hem graag gaan zien met mijn vriendin Marit.
  ook benieuwd naar het boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *